ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:40:53π.μ.
24
Σεπτεμβρίου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου στις 20:00 στα γραφεία του ΟΗΕ

Κατηγορία Πολιτική

Κλείδωσε το ραντεβού.

 

Κλείδωσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στις 20:00 ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Τελικά θα συναντηθούν στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

 

Η συνάντηση αυτη πέρασε από 40 κύματα μετά τον σάλο που προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε τουρκική εκδήλωση και την φωτογράφισή του δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

 

Αρχικά ήταν γνωστό ότι θα γινόταν ξενάγηση του πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero αλλά αυτό ματαιώθηκε.

 

Στην συνέχεια ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παραβρέθηκε στην δεξίωση της ομογένειας προς τιμήν του πρωθυπουργού.

 

Την συνάντηση προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το πρωί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

 

Σε 4 άξονες η ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα κινηθεί σε 4 άξονες οι οποίοι είναι: τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, η κλιματική αλλαγή αλλά και την αναγκαιότητα να αποκτήσει η Ευρώπη στρατηγική αυτονομία.

 

Ακόμα, ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στα ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 81 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα