ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:48:38μ.μ.
25
Φεβρουαρίου

Συναντήσεις του Αμερικανού πρέσβη με τον Απ.Τζιτζικώστα και τον Γ.Μπουτάρη

Κατηγορία Πολιτική

Την ενίσχυση των επενδύσεων στην Μακεδονία και την δημιουργία μουσείου Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη, συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ,

στη διάρκεια των ξεχωριστών συναντήσεων που είχε την Παρασκευή, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Στις συναντήσεις παρέστη και η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ρεβέκκα Φόνγκ.

 

Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, οι Αμερικανοί διπλωμάτες παρουσίασαν στον κ. Τζιτζικώστα τα προγράμματα που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

 

«Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε στους Αμερικανούς διπλωμάτες ότι η Κεντρική Μακεδονία μπορεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει πόλο έλξης σημαντικών επενδύσεων, σε μια σειρά από τομείς όπου οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον και πρωτοπόρες επιχειρήσεις, ενώ εξήγησε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου η περιοχή να είναι η πρώτη που θα βγει από την κρίση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κεντρικού δήμου –«εξέφρασε την επιθυμία του για επιτάχυνση των διαδικασιών σύστασης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης, αλλά και η διάχυση του μηνύματος «ποτέ ξανά». Παράλληλα σημείωσε, ότι το Ολοκαύτωμα αποτελεί γεγονός εξαιρετικής βαρύτητας για τη Θεσσαλονίκη, καθώς εξαιτίας του αφανίστηκε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της».

 

Όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Πάιατ γύρω από το πρόγραμμα REACT που υλοποιεί ο δήμος σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε - όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κεντρικού δήμου - ότι «επιθυμεί να κάνει γνωστή τη Θεσσαλονίκη ως πύλη εισόδου της Βαλκανικής», ενώ «έκανε γνωστή την πρόθεσή του να συνεισφέρουν οι ΗΠΑ με τεχνογνωσία στο Μουσείο Ολοκαυτώματος».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 199 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα