ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:49:48π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Δεκεμβρίου

Tσίπρας: Σημειώνουμε επιτυχίες μέσα σε ένα ρευστό σκηνικό

Κατηγορία Πολιτική

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι «η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, η προσφυγική κρίση, οι διεθνείς εξελίξεις μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι καθώς και η ρωσοτουρκική διένεξη διαμορφώνουν ένα σύνθετο και ρευστό σκηνικό. Μέσα σε αυτό το σκηνικό η κυβέρνησή μας εργάζεται, σημειώνοντας επιτυχίες στο εσωτερικό και αναλαμβάνοντας εξισορροπητικό και διαμεσολαβητικό ρόλο διεθνώς».

 

Χαρακτήρισε παραφιλολογία τα σενάρια εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά. «Πρώτα απ' όλα καταφέραμε να σταματήσουμε την κοινωνική λεηλασία της προηγούμενης πενταετίας, η κατανομή των βαρών γίνεται πλέον με δικαιότερους όρους. Υψώσαμε ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα ενώ διευρύναμε προγράμματα απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας και ενισχύσαμε προγράμματα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ο μεγάλος αγώνας του ασφαλιστικού, «μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση, την ουσιαστική προστασία των συνταξιούχων».

 

«Το στοίχημα του Ιουλίου δεν ήταν να σωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, αλλά να σωθεί το βιός των απλών ανθρώπων, αυτών που δεν είχαν την σπουδή να βγάλουν τα λεφτά τους στις τράπεζες της Ελβετίας. Αυτή ήταν μια επιλογή με ταξικό πρόσημο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «εμείς θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, γιατί έχουμε έρθει για να λύσουμε τα προβλήματα με όρους δικαιοσύνης και θα το πετύχουμε, εξηγώντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

 

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, δεν μπορεί να είναι αυτός ενός κόμματος που παρακολουθεί τις εξελίξεις. «Αντίθετα, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει ένα ρόλο συνυπευθυνότητας και σύνδεσης με την κυβέρνηση».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα