ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:21:37π.μ.
09
Νοεμβρίου

Το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Ποτάμι επιχειρεί να υπερκεράσει η ηγεσία του κόμματος, την ώρα που όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντική συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών του.

Στη Σεβαστουπόλεως επικρατεί έντονος προβληματισμός για τη δημοσκοπική απήχηση του Ποταμιού, την ώρα που το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη βρίσκεται στο επίκεντρο κλιμακούμενων πιέσεων τόσο εκ δεξιών όσο και εξ αριστερών. Στο επιτελείο του κ. Θεοδωράκη μάλιστα, γνωρίζουν πως όσο πολώνεται το πολιτικό κλίμα και πλησιάζουν οι κάλπες, όποτε αυτές στηθούν, η Σεβαστουπόλεως, όπως και όλα τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης θα αποτελέσουν για το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ πεδίο διαμάχης με «βραβείο» την εκλογική τους βάση.

 

Έτσι, μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης να επιλέγει να κάνει λόγο για το 10% του κόσμου που βλέπει θετικά το Ποτάμι, όπως φάνηκε και στην τελευταία δημοσκόπηση, ωστόσο ο προβληματισμός παραμένει στη Σεβαστουπόλεως για τα ποσοστά που δίνουν στις περισσότερες σφυγμομετρήσεις κάτω της βάσης του 3% και έχει να κάνει με την ένδεια σαφούς ιδεολογικού στίγματος του κόμματος.

 

Οι φυγόκεντρες δυνάμεις από τη Σεβαστουπόλεως έχουν ήδη καταστεί εμφανείς τόσο από την εδώ και καιρό αποχώρηση του πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Χάρη Θεοχάρη όσο και από την πρόσφατη του βουλευτή Αχαΐας, Ιάσωνα Φωτήλα.

 

Αμφότερες μέχρι στιγμής δείχνουν οι αποχωρήσεις πως οι φυγόκεντρες δυνάμεις εκφράζονται προς ώρας προς τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιχειρεί να εγκολπώσει το "μεταρρυθμιστικό κέντρο" υπό την αιγίδα της Πειραιώς, την ώρα που το όλο εγχείρημα για έναν τρίτο πόλο μίας ενιαίας Κεντροαριστεράς δείχνει να έχει βουλιάξει οριστικά.

 

Στην προσπάθεια απαγκίστρωσης από το όχημα της ΝΔ αποδίδεται και από πολλούς η συναινετική διάθεση για το ΕΣΡ που έδειξε το Ποτάμι στην τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς η διαρκής ταύτιση οδηγεί νομοτελειακά στην περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος.

 

Ωστόσο την ίδια ώρα, ο προβληματισμός παραμένει έντονος στο εσωτερικό της Σεβαστουπόλεως και από στελέχη τα οποία βρίσκουν τις ιδεολογικές τους ρίζες πιο κοντά στην κεντροαριστερά, όπως ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ παράλληλα δεν παραγνωρίζεται πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν στελέχη εντός του κόμματος που τάσσονται υπέρ μίας στρατηγικής συμμαχίας με τη ΝΔ.


«Θετικό ότι περίπου 10% του κόσμου βλέπει θετικά το Ποτάμι»

 

«Είναι θετικό ότι υπάρχει περίπου ένα 10% του κόσμου που βλέπει θετικά το Ποτάμι», δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

 

Όπως πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «το ποσοστό αυτό θεωρεί ότι το Ποτάμι πρέπει να υπάρχει, να είναι ζωντανό και να εκπροσωπείται». Επίσης ανέφερε ότι «αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε το 10% της κοινωνίας το οποίο μας βλέπει θετικά, είναι ότι δεν υπάρχουν άλλοι για να το ψηφίσουν, αυτοί πρέπει να το ψηφίσουν».

 

Σχετικά με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «το 3%, το 3,5% και 2,5% που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις πρέπει να γίνει ένα μεγαλύτερο ποσοστό, για να μπορέσουμε να πιέσουμε το πολιτικό σύστημα στις λύσεις της λογικής, στις λύσεις, υπέρ των πολλών».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 206 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα