ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 3:11:49π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Ιουνίου

Στην Αγία Πετρούπολη ο Α. Τσίπρας - Η συνάντηση με τον Β. Πούτιν

Κατηγορία Πολιτική

Στην Αγία Πετρούπολη μεταβαίνει σήμερα (18/06/2015) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

προκειμένου να λάβει μέρος την Παρασκευή στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, ενώ αύριο το απόγευμα, λίγο μετά τις 16:00, θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.


Την Παρασκευή, πριν το δείπνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου προέδρου.


Στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον Γιώργο Σταθάκη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Κώστα Ήσυχο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς επίσης και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.


Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προσκληθεί για να δώσει το παρών στο Οικονομικό Φόρουμ τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε επισκεφθεί το Κρεμλίνο, ενώ πρόκειται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Πούτιν


Το συνέδριο θα ανοίξει την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος με μια ομιλία της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου είχε πει ότι ο Βλ. Πούτιν θα έχει επίσης συναντήσεις εργασίας και με άλλους ξένους ηγέτες, που θα είναι παρόντες στο φόρουμ, όπως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας Βαν Γιαν, ο πρόεδρος της Κιργιζίας Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ, ο πρωθυπουργός της Μογγολίας Τσιμεντιγίν Σαϊχανμπιλέγκ, ενώ παρόντες θα είναι και πρώην ηγετικοί παράγοντες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και Ρομάνο Πρόντι και άλλοι.


Ο Ντ. Πεσκόφ αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει το θέμα της κεντρικής ομιλίας του Βλ. Πούτιν στο Φόρουμ κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση των συμμετεχόντων στις 19 Ιουνίου.


Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές θέλουν πάντως τον πρόεδρο της Ρωσίας να χρησιμοποιεί ηγετικό χαρακτήρα στο λόγο του για την πρωτοβουλία αυτή της γενέτειράς του, που κάθε χρόνο την φέρνει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης. Στον λόγο του μάλιστα θα μιλήσει και για τις δυτικές κυρώσεις που έχει υποστεί η χώρα του έπειτα την κρίση στην Ουκρανία.


Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη 18 Ιουνίου το απόγευμα ο Boris Titov, ο Επίτροπος Προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των επιχειρηματιών μίλησε για την σπουδαιότητα του διεθνούς αυτού φόρουμ τονίζοντας ότι τους ενδιαφέρει η συνεργασία με άλλες χώρες με κοινά ενδιαφέροντα.


«Τι χρειάζονται οι επιχειρηματίες; είπε χαρακτηριστικά ο επίτροπος . Χρειάζονται καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι. Οι μπίζνες χρειάζονται ελκυστικές συνεργασίες και αυτές μπορούν να βρεθούν σε αυτό το φόρουμ».
Σε ερώτηση του Newsbomb για τη διάθεση της Ρωσίας να συνεργαστεί με την Ελλάδα ο επίτροπος απάντησε ότι «οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στη Ρωσία».

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 78 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα