ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:41:03π.μ.
07
Απριλίου

Στο Μαξίμου σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον

Κατηγορία Πολιτική

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα έχει στις 10 συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Νίκος Κοτζιάς επιβεβαίωσαν χθες τις στενές σχέσεις Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου, στην εγκάρδια και μεγάλη σε διάρκεια κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν χθες.

 

«Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ιστορικές, είναι σχέσεις μακράς πνοής και με μεγάλο μέλλον» τόνισε ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι «σεβόμαστε την απόφαση του βρετανικού λαού και θέλουμε να διαμορφώσουμε ανάμεσα στην ΕΕ και το ΗΒ την κάλλιστη δυνατή συμφωνία που να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές με φιλία και όχι εκδικητικότητα».

 

«Η δίωρη συζήτησή μας δε μας απογοήτευσε, κάθε άλλο μάλιστα» είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός. Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στη Συρία τόνισε ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τον συλλογικό αποτροπιασμό τους «γιατί το καθεστώς Άσαντ συνεχίσει να μεταχειρίζεται με αυτό τον τρόπο τους πολίτες της χώρας». Μολονότι, όπως εξήγησε δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα το Brexit τόνισε τη σημασία που έχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα, όπως οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας της Ελλάδος και του Ηνωμένου Βασιλείου, που «προηγούνται και βεβαίως θα παραμείνουν ως έχουν και θα συνεχίσουν στο ίδιο πλαίσιο και μετά της έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 241 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα