ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 - 8:24:00μ.μ.

banner468x60

11
Μαρτίου

Στοχευμένη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Αρμενίας συμφώνησαν Κοτζιάς και Ναλμπαντιάν

Κατηγορία Πολιτική

Το ανώτατο επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας, σε πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό και κάθε τομέα κοινού ενδιαφέροντος, όπως αυτός αρμόζει στις μακραίωνες και ιδιαίτερα συναισθηματικές σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών, αποφάσισαν να δρομολογήσουν με συγκεκριμένα βήματα, κατά τη συνάντηση τους την Παρασκευή οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αρμενίας, Νίκος Κοτζιάς και Έντουαρντ Ναλμπαντιάν.

Ένδειξη των προθέσεων το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των δύο υπουργείων Εξωτερικών που υπέγραψαν οι δύο υπουργοί μετά την κατ΄ιδίαν συνάντησή τους πριν προχωρήσουν στις διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

 

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών εξελήφθη από την αρμενική πλευρά ως μία εξαιρετική ευκαιρία για την ενεργητική αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών με εποικοδομητικό και στοχευμένο τρόπο, όπως τόνισε ο κ. Ναλμπαντιάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Κοτζιά.

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι εκτός από τα διμερή θέματα, έμφαση δόθηκε και στη συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά ζητήματα, αλλά και στην ευρωπαϊκή πορεία της Αρμενίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη βοήθεια που προσφέρει στη χώρα του η Ελλάδα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς αφού αναφέρθηκε στην επέτειο 25 ετών διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και ανεπισήμως των διπλωματικών σχέσεων χιλιάδων χρόνων, είπε ότι πρέπει να εξομαλυνθούν οι υφιστάμενες ασυμμετρίες ως προς την υλοποίηση των συνεργασιών, τονίζοντας ότι οι ελληνο-αρμενικές σχέσεις χρήζουν βελτίωσης και εμβάθυνσης.

 

Έτσι, σημείωσε, «συμφωνήσαμε να βρούμε τον τρόπο για τη δημιουργία των θεσμών που χρειαζόμαστε για τη συνεργασία μας και να κάνουμε έναν απολογισμό όλων των συνθηκών και συμφωνιών μας προκειμένου να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε και ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να εγκαινιάσουμε ή να επανεκκινήσουμε».

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 116 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα