ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 1:21:32μ.μ.
18
Απριλίου

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με απώτερο στόχο μια «συνολική συμφωνία»

Κατηγορία Πολιτική

Οι… γκρίζες ζώνες μέχρι τις 22 Μαΐου τρομάζουν την ηγεσία, ενώ στην κορυφή του Μαξίμου επικρατεί ακόμα μεγαλύτερη αγωνία για την επόμενη μέρα.

Αρμόδιες πηγές σχολιάζουν ότι από το πεδίο αυτό θα κριθούν οι αντοχές της κυβέρνησης με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν ήδη τον ΣΥΡΙΖΑ σε χαμηλά ποσοστά.



Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός επέλεξε να απευθυνθεί παραμονές του Πάσχα στους υπουργούς. «Έχουμε χρυσή ευκαιρία μετά το κλείσιμο της συμφωνίας» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατά πληροφορίες του έγινε μια χαρτογράφηση των προτεραιοτήτων της κυβερνητικής ατζέντας. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αντάλλαξαν απόψεις, ενώ έγιναν νύξεις και για την επικοινωνιακή στρατηγική.



«Συναγερμός» για μέτρα και ψηφοφορίες



Οι βουλευτές που γίνονται αποδέκτες παραπόνων στις περιφέρειές τους (κατά κύριο λόγο για το «ψαλίδι» στις συντάξεις) ετοιμάζονται για τις κρίσιμες ψηφοφορίες των δημοσιονομικών μέτρων που θα περιλαμβάνουν και τη μείωση του αφορολόγητου.


Διαδικασία, που αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πολιτική απόφαση. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση σπεύδει να θυμίσει με κάθε ευκαιρία πως «η πλειοψηφία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ιστορικών της ευθυνών», αφήνοντας στη μπάντα τις ανησυχίες και τους όποιους στρατηγικούς προβληματισμούς που μεταφέρονται στα κομματικά όργανα.


Εντωμεταξύ, το αμέσως επόμενο διάστημα προμηνύεται «πυρετός» στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκου και του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Μ. Καλογήρου -υπό την επίβλεψη του ΥΠΟΙΚ- θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία.



Ποντάρουν στο χρέος



Με δεδομένο ότι η Γερμανία θέτει ως απαράβατο όρο για την ύπαρξη του προγράμματος τη συμμετοχή του Ταμείου, από την κυβέρνηση εκτιμούν πως γρήγορα θα ακολουθήσει ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων για το χρέος.



Παρασκηνιακές ζυμώσεις αναμένονται στην εαρινή Σύνοδο του Ταμείου. Κριστίν Λαγκάρντ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συζητήσουν και εν συνεχεία θα συνομιλήσουν με την ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αναχωρεί αύριο για την Ουάσινγκτον.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 244 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα