ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:39:54π.μ.
10
Φεβρουαρίου

Τ. Πετρόπουλος: «Αναγνωρίζουμε την επιβάρυνση που υφίστανται τα «μπλοκάκια»

Κατηγορία Πολιτική

Ο Τ. Πετρόπουλος σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει αναγνωρίσει την επιβάρυνση που υφίστανται τα «μπλοκάκια», γι΄αυτό και προχώρησε στην τρίτη κατά σειρά «διορθωτική» παρέμβαση η οποία έχει φέρει νέα αναστάτωση τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.  

Ο αμειβόμενος με «μπλοκάκι» σε έως δύο εργοδότες για να γλιτώσει την αφαίμαξη του εισοδήματός του θα πρέπει να καταγγείλει στον ΕΦΚΑ τον εργοδότη του ο οποίος δεν δέχεται τον επιμερισμό των εισφορών (9,22% ο εργαζόμενος και 17,88% ο εργοδότης), ρισκάροντας τη δουλειά του.



Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι «μπλοκάκηδες» θα υπογράφουν μια φόρμα ότι απασχολούνται σε έως δύο εργοδότες και δια αυτού του τρόπου θα δηλώσουν ότι υπάγονται στο άρθρο 39 και θα καταβάλουν εισφορά 9,22%. Η φόρμα θα πρέπει να είναι διαθέσιμη πριν εκπνεύσει η προθεσμία πληρωμής. Σημειώνουμε ότι περισσότεροι «μπλοκάκηδες» ήδη χρεώθηκαν εισφορές ως ελεύθεροι επαγγελματίες για τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο με βάση το εισόδημα του 2015.


Όμως και η παλαιότερη ανακοίνωση της κυρίας Αχτσιόγλου και του κ. Πετρόπουλου «δώστε ό,τι προαιρείσθε έναντι και θα είστε ασφαλιστικά ενήμεροι» είναι προς το παρόν έωλη.



Ο υφυπουργός είπε χθες ότι δεν μπορεί να δίνει κάποιος δύο ευρώ και να είναι ενήμερος. Θα τεθεί κάποιο κατώτατο όριο, ίσως το ύψος της εισφοράς που κατέβαλε με το προηγούμενο σύστημα.



Πάντως η αντιστοιχία των εισφορών με το εισόδημα του 2015 όπως αναμενόταν οδηγεί σε στρεβλώσεις και αδικίες.



Ειδικότερα πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ ξεκινούν οι επιβαρύνσεις για όσους νέους και παλιούς ασφαλισμένους ήταν ενταγμένοι στην 3η και 4η ασφαλιστική κατηγορία.



Οι επιβαρύνσεις είναι υπέρμετρες  στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.



Για παράδειγμα έμπορος που ασφαλίζονταν στην 4η κλάση και πλήρωνε 4.204 ευρώ τον χρόνο, αν βγάζει 40.000 ευρώ (κέρδος προ εισφορών προηγούμενου έτους) θα πληρώσει υπερδιπλάσιες εισφορές, δηλαδή 9.815 ευρώ. Ο ίδιος αν δηλώνει 50.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσει τριπλάσιες εισφορές, δηλαδή 12.510 ευρώ.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 200 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα