ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:54:01π.μ.
16
Μαΐου

Τα δύο μέτωπα του Τσίπρα: Eurogroup και νομοσχέδιο για προαπαιτούμενα

Κατηγορία Πολιτική

Κρίσιμες συναντήσεις ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το real.gr, οι αποφάσεις για το χρέος αναμένεται να συζητηθούν στη Ρώμη, το Σάββατο, στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών σοσιαλιστών που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις, όπως ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ρέντσι, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, ο Σουηδός ομόλογός του Στέφαν Λεβέν, αλλά και ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς το SPD συγκυβερνά με τους χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ.

 

Στη συνάντηση συμμετέχει για δεύτερη φορά και ο Αλέξης Τσίπρας, ως παρατηρητής, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ευρωπαϊκή αριστερά, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, τόσο στη συνάντηση, όσο και στο παρασκήνιο θα συζητηθεί και το θέμα του ελληνικού χρέους ενόψει του Eurogroup.

 

Φρανσουά Ολάντ και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, άλλωστε, στηρίζουν την προσπάθεια για ελάφρυνση του χρέους της χώρας μας.

 

Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις έως τώρα διεργασίες, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Μαΐου -μια ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup- ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στην Κωνσταντινούπολη.

 

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν 7 τουλάχιστον αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί απ’ όλο τον κόσμο και ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει και άλλες διμερείς συναντήσεις, πιθανότατα και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

 

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, στρέφεται και στο εσωτερικό πεδίο, στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Το νομοσχέδιο, εκτός απροόπτου, αναμένεται να συζητηθεί στις Επιτροπές Τετάρτη και Πέμπτη και να εισαχθεί στην Ολομέλεια Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και προγραμματίζεται να ψηφιστεί χωρίς να αποκλειστεί και να μετατεθεί η όλη διαδικασία κατά μία ημέρα και να ψηφιστεί τελικά Κυριακή.

 

Τα δύσκολα μέτρα του νομοσχεδίου, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, τα κόκκινα δάνεια και οι έμμεσοι φόροι, δημιουργούν ερωτήματα για το εάν θα υπερψηφιστεί από το σύνολο των 153 βουλευτών. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν αισιοδοξία ότι τελικά δεν θα υπάρξουν απώλειες και θα ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

 

 

πηγή: madata.gr

Διαβάστηκε 129 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα