ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 22 Οκτωμβρίου 2020 - 9:37:07μ.μ.

banner468x60

14
Δεκεμβρίου

Τα τρία «χαρτιά» Μητσοτάκη εν αναμονή εκλογών

Κατηγορία Πολιτική

Σε τρεις βασικούς πυλώνες βασίζεται στο σχέδιο της ΝΔ στην πορεία φθοράς που ακολουθεί η κυβέρνηση, με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνουν λόγο για «απερχόμενο πρωθυπουργό» μετά την επικοινωνιακή φιέστα του Αλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν παρέλειπαν να σημειώσουν πως η νέα περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα μετά τη Θράκη, στη Νίσυρο, την Τήλο και σήμερα τη Θεσσαλονίκη ενέχει έντονη... προεκλογική οσμή, εκτιμώντας πως το νέο αδιέξοδο που διαμορφώνεται στην αξιολόγηση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών αναγκάζει τον πρωθυπουργό να στήσει σκηνικό σύγκρουσης με αφορμή το ΔΝΤ ως ύστατη λύση... εξόδου κινδύνου.

 

Την ίδια ώρα στη ΝΔ αντιπαρατάσσουν τις τρεις προτεραιότητες της ΝΔ, με αιχμή του δόρατος το διαφορετικό μείγμα πολιτικής με έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών. Η ρητορική του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα επικεντρώνεται σε δύο αποδέκτες: Αφενός την κοινωνία, η οποία είναι πιθανόν σύντομα να κληθεί να λάβει αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και αφετέρου στους δανειστές, προετοιμάζοντάς τους για το μεταρρυθμιστικό DNA της ΝΔ.

 

«Δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το βράδυ της Τρίτης, υπογραμμίζοντας πως τρίτη προϋπόθεση είναι οι επενδύσεις στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας με την παράλληλη απελευθέρωση της ανώτατης εκπαίδευσης από τα δεσμά του κρατισμού, που παραπέμπει στο άρθρο 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενόψει και της Συνταγματικής Αναθεώρησης και αποτελεί πάγιο αίτημα της ΝΔ.

 

Σε αυτό το πλαίσιο και με βασικό σύνθημα πως το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από της απομάκρυνσής της, στη ΝΔ υπογραμμίζουν πως «οι εκλογές σήμερα δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση», καθώς η επερχόμενη κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προσηλωμένη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποφασισμένη να λάβει δύσκολες αποφάσεις «χωρίς να υπολογίζει το βραχυπρόθεσμο κόστος».

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 171 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα