ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:46:40π.μ.
10
Μαΐου

Τέταρτο μνημόνιο με σκληρά μέτρα καταγγέλλει η ΝΔ

Κατηγορία Πολιτική

Ως πλήρη επιβεβαίωση της πρόβλεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με νέα επώδυνα μέτρα ante portas εκλαμβάνουν τα αποτελέσματα του Eurogroup στη Νέα Δημοκρατία.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο βλέπουν εκ νέου προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της επώδυνης συμφωνίας στην οποία φαίνεται πως υποχωρεί η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «τέταρτο μνημόνιο».

 

«Απόψε η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

 

Παράλληλα, στο γαλάζιο επιτελείο επιχειρούν να υπογραμμίσουν ορισμένες από τις «λεπτομέρειες» της διαφαινόμενης συμφωνίας, τονίζοντας πως η τήρηση των κόκκινων γραμμών για τις κύριες συντάξεις έχει ως αποτέλεσμα το τσουνάμι έμμεσων φόρων που πλήττει όλους και περισσότερο τα χαμηλότερα στρώματα. Στο ίδιο μήκος κύματος επισημαίνουν πως η συμφωνία αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια προβλέπει μονάχα την προσωρινή εξαίρεση των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

 

Αναφορικά με τον «κόφτη», η ΝΔ τονίζει πως θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι και η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους.

 

«Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς», τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση στο επιτελείο Μητσοτάκη πως σύντομα, όταν θα αρχίσει να έρχεται ο λογαριασμός της νέας διαπραγμάτευσης Τσίπρα - Τσακαλώτου στην τσέπη των πολιτών, «η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να σηκώσει βάρη, ακόμα μεγαλύτερα από αυτά που της αναλογούν».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 96 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα