Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Οκτωβρίου

Τη νέα συμφωνία με τους δανειστές παραθέτει στην καραμανλική έδρα της Βοστώνης ο Μητσοτάκης

Κατηγορία Πολιτική

Στην πιστή τήρηση των οδηγιών του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται για διαλέξεις στις ΗΠΑ κινείται η ΝΔ, με το Μοσχάτο να συντηρεί το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη βραδυφλεγή βόμβα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Στο γαλάζιο επιτελείο σημειώνουν πως επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε ποτέ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και επαναφέρουν τα βέλη τους στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού, εγκαλώντας τον για κοροϊδία της κοινωνίας με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασωθεί από τη λαϊκή οργή.

 

Επιπλέον, κάνουν λόγο για προσχηματική δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης, συσχετίζοντάς το μάλιστα με τις αντιδράσεις με τις οποίες αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του κόμματός του στο Συνέδριο. «Στόχος της δέσμευσης είναι μονάχα να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις» σημειώνουν από τη ΝΔ, τονίζοντας πως «μέχρι τη Δευτέρα θα το έχει ξεχάσει».

 

Παράλληλα υπενθυμίζουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία παρουσίασε στη Συμφωνία Αλήθειας στη ΔΕΘ αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μέρος της οποίας είναι είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους. «Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για "πάγωμα" των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017» σημειώνουν από την Πειραιώς.

 

Την ίδια ώρα εκτός συνόρων ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Βοστώνη θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις για τη «Λυδία Λίθο» της οικονομικής κρίσης από το βήμα της Σχολής «Fletcher» του Πανεπιστημίου Tufts, όπου λειτουργεί η έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Τον κ. Μητσοτάκη θα παρουσιάσει στους παρεβρισκόμενους ο ναύαρχος εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδης, στέλεχος σήμερα στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον και ο οποίος αναμένεται να αναλάβει υψηλό κυβερνητικό πόστο (είχε ακουστεί ακόμη και για τη θέση του αντιπροέδρου), σε περίπτωση εκλογικής νίκης της υποψηφίας προέδρου των ΗΠΑ.

 

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να επαναδιατυπώσει σε ένα διεθνές κοινό τις θέσεις του για ένα νέο μείγμα πολιτικής και μια νέα Συμφωνία με τους δανειστές, βασισμένη στην αποκλιμάκωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί η σημερινή κυβέρνηση.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)