ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:52:28π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
16
Μαΐου

Τι ώρα θα βγουν στις οθόνες μας τα πρώτα, ασφαλή, εκλογικά αποτελέσματα -H Singular Logic εξηγεί

Κατηγορία Πολιτική

Η στιγμή της μεγάλης αγωνίας, για εκλογείς αλλά και υποψήφιους, δεν είναι άλλη από τη στιγμή που ανακοινώνονται τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για το τι πραγματικά... εγκυμονεί η κάλπη.

Οπως εξηγεί η Singular Logic, μέσω του ΑΠΕ, σε αντίθεση με άλλες εκλογές που αυτά τα πρώτα στοιχεία γίνονταν γνωστά γύρω στις 22.15, φέτος θα χρειαστεί να περιμένουμε τρία τέταρτα της ώρας περισσότερο, καθώς γύρω στις 23.00 θα υπάρχει μια ασφαλής στατιστική εικόνα της βραδιάς.

 

Τούτη η καθυστέρηση είναι απότοκη τριών παραγόντων: του μεγάλου όγκου των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις Δημοτικές Εκλογές (10% περισσότεροι σε σχέση με το 2010), των λιγότερων εκλογικών κέντρων (πάλι κατά 10%), άρα αυξάνεται ο αριθμός των ψήφων που καταμετρούνται και τρίτον εξαιτίας του διπλάσιου αριθμού υποψηφίων σε σχέση με το 2010.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Singular Logic χρησιμοποιεί και αυτήν τη φορά το σύστημα SRT για γρήγορα αποτελέσματα.
Οι εκτιμήσεις γίνονται από το 20% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή 4.900 τμήματα από τις 13 περιφέρειες της χώρας και τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο).

 

Η γλώσσα των αριθμών

 

Με τη γλώσσα των αριθμών: Εξακόσιοι είκοσι έξι συνδυασμοί από τους συνολικά 1.441 που παίρνουν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι κοινοί με το 2010. Η δύναμη του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχεται σε 9.871.733 για το 2014, εκ των οποίων 4.779.471 άνδρες και 5.092.262 γυναίκες, ενώ 108.691 άτομα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 19:00.

 

Περισσότεροι ανεξάρτητοι

 

Σημαντική ποιοτική διαφοροποίηση υπάρχει και στις ιδεολογικές... ρίζες των υποψήφιων. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος είναι αυξημένος κατά πολύ, σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο αριθμός των ανεξάρτητων υποψηφίων στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπως τόνισαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Μιχάλης Καριώτογλου και ο διευθυντής έργου εκλογών στην ίδια εταιρεία Α. Δρυμιώτης, παρουσιάζοντας το σύστημα συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Πάντα υπήρχαν ανεξάρτητοι, αλλά σε αυτές τις εκλογές το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο, πέρασαν τα χρόνια του δικομματισμού που οι υποψήφιοι κατέβαιναν «βαμμένοι». Έχουμε περιπτώσεις που τα κόμματα δηλώνουν πως ο υποψήφιος ανήκει στην παράταξή τους, ο ίδιος όμως το αρνείται. Μάλιστα είχαμε τέσσερα εξώδικα από υποψηφίους προς το ΕΣΡ και το υπουργείο Εσωτερικών και έμμεσα προς τη Singular Logic, επειδή τους χαρακτήρισαν ως εκπροσώπους συγκεκριμένων κομμάτων, ενώ αυτοί δηλώνουν ανεξάρτητοι» ανέφερε ο κ. Καριώτογλου. Για αυτό η εταιρία έρχεται πρώτα σε συνεννόηση με τα κόμματα και τους υποψηφίους και ανάλογα θα μπαίνει ο χρωματισμός.

 

Πηγή:iefemerida.gr

Διαβάστηκε 351 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα