ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 - 4:04:09μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
28
Νοεμβρίου

Τι θα προτείνει ο Τσίπρας στους αρχηγούς για να κάμψει τις αντιδράσεις τους

Κατηγορία Πολιτική

Με δύο προτάσεις αλλά και χαμηλές προσδοκίες για συναίνεση

προσέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις τους.

 

Ο πρωθυπουργός μετά τα τηλεφωνήματα της Παρασκευής αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προτείνει συγκρότηση διακομματικών επιτροπών διαλόγου για το ασφαλιστικό, αλλά και αναθεώρηση του Συντάγματος. Ωστόσο, το κλίμα που επικράτησε στις χθεσινές επαφές δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

 

Πιο αναλυτικά, για το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός θα προτείνει να τεθεί επικεφαλής στη διακομματική για το ασφαλιστικό ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης. Η διακομματική επιτροπή θα μελετήσει τις προτάσεις όλων των πλευρών και μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να βγάλει ένα πόρισμα, το οποίο να γίνει δεκτό από όλα τα κόμματα και έτσι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού να ψηφιστεί πριν από τα Χριστούγεννα.

 

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πρόταση, την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες πιο αισιόδοξος για συναίνεση, καθώς πρόκειται για θέση όλων των κομμάτων. Στόχος είναι να έχει αυτή ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 αλλά και να περιλαμβάνει και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και γύρω από την θέση αυτή θα επιδιώξει μια ενιαία θέση από τα κόμματα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

 

«Η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεσή τους», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κύκλο τηλεφωνικών συνομιλιών, που είχε την Παρασκευή με τους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε τους συνομιλητές τους να συναινέσουν στις προτάσεις τους.

 

Χαμηλές προσδοκίες για συναίνεση και συνεννόηση

 

Το πρώτο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού έγινε προς τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Πλακιωτάκη και αμέσως του είπε ότι τον περιμένει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Ο κ. Πλακιωτάκης φέρεται να απάντησε στον πρωθυπουργό: «Άργησες». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι «θα ακούσω τι έχεις να πεις και μετά θα ενημερώσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

 

Τουλάχιστον επεισοδιακή ήταν η συνομιλία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αρνήθηκε όμως να λάβει μέρος στην συζήτηση για το ασφαλιστικό και οι τόνοι ανέβηκαν.

 

Το στίγμα των προθέσεών του έδωσε χθες το βράδυ μιλώντας στο Mega ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως η πρότασή του για το ασφαλιστικό θα γίνει θεσμικά στη Βουλή και σε καμία περίπτωση αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Δημόσια δέσμευση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα υλοποιήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τα εννέα σημεία του προγράμματος της Ένωσης Κεντρώων, ζητά ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να στηρίξει την κυβέρνηση.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 107 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα