ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 9:45:42π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
26
Φεβρουαρίου

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους πολιτικούς αρχηγούς

Κατηγορία Πολιτική

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό, ωστόσο ήδη αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες σκιές ως προς την προοπτική μιας εύκολης προσέγγισης στις προτάσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» έδωσε τη λαβή στο Μέγαρο Μαξίμου να σχολιάσει καυστικά πως δεν θα γίνει συμψηφισμός ανάμεσα στο προσφυγικό και στη λίστα Μπόργιανς επειδή αυτό θέλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Μάλιστα, το Μαξίμου κάλεσε για μία ακόμη φορά την ΝΔ να δώσει πειστικές απαντήσεις για τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε το 2012 να συνεργαστεί με τον υπουργό οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας σε θέματα φορολογικών ελέγχων όπως της είχε προταθεί.


Επιπλέον κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας για την διαχείριση του προσφυγικού δεν φαίνεται να συμπίπτουν με εκείνες της κυβέρνησης που θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει επιμερισμός της ευθύνης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία τέτοια απόφαση θα ζητήσει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να την παρουσιάσει και ως επίσημη θέση της χώρας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό .


Το είπε άλλωστε ευθέως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου και ενημέρωσε τα μέλη της για τις εξελίξεις επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει χρήση του βέτο εφόσον δεν υπάρξουν σύμφωνες αποφάσεις και δεσμεύσεις για την τήρηση τους.


Στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε χθες πολλές χώρες τάχθηκαν κοντά στις θέσεις της χώρας μας όπως τις διατύπωσε ο Γιάννης Μουζάλας αν και η Αυστρία και η Κροατία κινήθηκαν σχεδόν εχθρικά. Θετικό κλίμα εισέπραξε ο κ. Μουζάλας από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη.

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 124 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα