×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Νοεμβρίου

Τι θα ζητήσει από τους νέους υπουργούς ο Τσίπρας

Κατηγορία Πολιτική

Με τη σημερινή εισήγηση στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του νέου κυβερνητικού σχήματος ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεδιπλώσει την ατζέντα και τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία καλείται να υπηρετήσει πιστά το Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη από την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τα μηνύματά του για τους πρωταρχικούς στόχους της κυβέρνησης, θέτοντας σε άμεση προτεραιότητα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης,«τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο». Ειδικά για την αξιολόγηση, η οποία αποτέλεσε σε μεγάλο βαθμό και το βασικό κριτήριο του ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι αποτελεί συνευθύνη όλων των υπουργών η χωρίς καθυστερήσεις ολοκλήρωσή της, τηρώντας τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί.

 

«Το ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση» πρόσθεσε.

 

«Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμησαν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. Άλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό» .

 

Έτσι, ο κάβος της δεύτερης αξιολόγησης, το ΕΣΡ και η μάχη των τηλεοπτικών αδειών, το χρονοδιάγραμμα για το χρέος, οι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η στροφή της κυβέρνησης στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών καθώς και το άνοιγμα στην κοινωνία αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα οικοδομήσει τον λόγο του ο πρωθυπουργός.

 

Παράλληλα, θα επαναφέρει εκ νέου τη σημασία της κυβερνώσας... νεολαίας, ένα ζήτημα το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αναδείξει, προκειμένου να περιβάλλει με πρόσθετο αέρα ανανέωσης το κυβερνητικό σχήμα στην επιχείρηση αντεπίθεσης την επομένη του ανασχηματισμού. Για αυτό το λόγο και ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους νέους ηλικιακά υπουργούς στο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία, ζητώντας τους να προχωρήσουν «με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης».

 

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να ρίξει ο πρωθυπουργός και στα λεγόμενα αναπτυξιακά χαρτοφυλάκια. Ήδη τρεις μέρες πριν τον ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου τόνιζε πως «πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο υπουργείο Οικονομίας απ΄ ό,τι στο Οικονομικών».

 

Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται και η πρόθεση του πρωθυπουργού αφού κλείσει αξιολόγηση να πέσει όλο το βάρος της κυβέρνησης σε όλα τα αναπτυξιακά χαρτοφυλάκια που υπάγονται ευρύτερα στο υπουργείο Οικονομίας (Ναυτιλία, τουρισμός, εξαγωγές, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις, κοινοτικά κονδύλια, κατασκευές).

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 217 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)