ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 1:29:16π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
22
Αυγούστου

Τηλεοπτικές άδειες, διάσκεψη ηγετών του Νότου, ΔΕΘ -Τα τρία καυτά μέτωπα της κυβέρνησης

Κατηγορία Πολιτική

Επαναφορά της κυβερνητικής μηχανής από σήμερα και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη θερινή ανάπαυλα μπαίνουν σε ρυθμούς καθημερινότητας.

Ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες αρχίζει κατά πληροφορίες του iefimerida.gr αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις, ενώ πιθανότατα αύριο θα συγκληθεί το κυβερνητικό συμβούλιο.Πρωταρχικός στόχος είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για το αμέσως προσεχές διάστημα και η επικοινωνιακή στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

 

«Από σήμερα σηκώνουμε μανίκια γιατί τα θέματα που έχουμε μπροστά μας είναι πολλά και σημαντικά», αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος στο iefimerida.gr εξηγώντας παράλληλα ότι «η ατζέντα του Σεπτεμβρίου είναι ήδη πλήρης». Εξ’ αυτού του λόγου, από το πρωθυπουργικό περιβάλλον προϊδεάζουν και για επικείμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τις επόμενες μέρες, δίχως ωστόσο να έχει «κλειδώσει» ακόμη η ακριβής ημερομηνία.

 

30 Αυγούστου: «Κληρώνει» για τις τηλεοπτικές άδειες


Η κυβερνητική ηγεσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται για μια διαδικασία που εισέρχεται στην τελική της φάση και όπως σημειώνουν πηγές κοντά στον κ. Τσίπρα«σηματοδοτεί προπάντων τη μάχη της κυβέρνησης με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή». Όσο για το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί άλλη μία τηλεοπτική άδεια, ο υπουργός ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης άφησε ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο για μια δεύτερη φάση, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει «εάν προκύψει μια πραγματική ανάγκη η οποία σχετίζεται με την ενημέρωση».

 

9 Σεπτεμβρίου: το βλέμμα στη διάσκεψη των ηγετών του ευρωπαϊκού νότου


Με βασική στόχευση το σχέδιο μιας Ευρώπης για έξοδο από τη λιτότητα αλλά και την χείρα βοηθείας στη δεύτερη αξιολόγηση, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται στις 9 Σεπτεμβρίου του ηγέτες έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Μεσογείου. Μία πρωτοβουλία, την οποία ανέλαβε ο ίδιος και για την οποία γνώριζαν οι κκ Ολάντ και Ρέντσι. Το Μαξίμου ποντάρει επικοινωνιακά πολλά στην εν λόγω διάσκεψη και πέρα από τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Ιταλό πρωθυπουργό, προσκλήσεις έχουν σταλεί (και έχουν γίνει αποδεκτές) από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Ισπανό Μαριάνο Ραχόι, τον Πορτογάλο Αντόνιο Κόστα και τον Μαλτέζο Τζόζεφ Μουσκάτ.

 

10 Σεπτεμβρίου: Στη ΔΕΘ με μικρό καλάθι


Με δεδομένο τέλος το γεγονός ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, κυβερνητική πηγή διαμηνύει ενόψει και της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεσης της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ότι « παροχές τέλος». Αντιθέτως, το βάρος θα δοθεί στην καταπολέμηση της ανεργίας και στις θέσεις απασχόλησης, καθώς και στο αναπτυξιακό σκέλος που συνιστά και το βασικό στοίχημα για το κυβερνητικόστρατόπεδο το οποίο θέλει να εκπέμψει το μήνυμα ότι «η οικονομία σταθεροποιείται».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 143 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα