Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Οκτωβρίου

Το «χαρτί» της πρότασης μομφής εισηγούνται στον Μητσοτάκη

Κατηγορία Πολιτική

Να δώσει τη χαριστική βολή στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προσδοκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σημερινή κοινοβουλευτική σύγκρουση για τη διαπλοκή.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σημειώνουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται «στριμωγμένη στα σχοινιά» και αναγκάστηκε να συρθεί πίσω από την ατζέντα που έβαλε ο Κ. Μητσοτάκης με την πρότασή του για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

 

Κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα είναι άλλος από το «φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών», με τη ΝΔ να υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση είναι έκθετη από μία διάτρητη διαδικασία. Παράλληλα πάντως, από τη φαρέτρα της Πειραιώς δεν διαφεύγουν και οι εξελίξεις στην πραγματική οικονομία και τη διαπραγμάτευση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μέσα από μία πλήρη ανασκόπηση της σημερινής κατάστασης να επιχειρήσει να αποδείξει πως η διαρκής επωδός της διαπλοκής για την κυβέρνηση αποτελεί ένα προπέτασμα καπνού για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να αλλάξει την ατζέντα.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έχουν εισηγηθεί και το όπλο της πρότασης μομφής προκειμένου να εντείνουν περαιτέρω τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης και τις πιέσεις στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με την απόφαση ωστόσο να είναι δύσκολη καθώς στο Μοσχάτο δεν θέλουν να «κάψουν» χωρίς αποτέλεσμα το χαρτί αυτό.

 

Ιδιαίτερο βάρος πάντως αναμένεται να ρίξει στο κομμάτι της Δικαιοσύνης, καθώς είναι εδραιωμένη η άποψη στο Μοσχάτο πως η κυβέρνηση έχοντας βρεθεί προ αδιεξόδου με την διαδικασία των αδειών παρεμβαίνει ευθέως στην ανεξάρτητη συνταγματική εξουσία, την οποία όπως τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης «βλέπουν ως προέκταση της εκτελεστικής».

 

Ως υπονομευτή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, από την οδό Πειραιώς, φωτογραφίζουν προσωπικά τον κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι στη ΔΕΘ, είχε επιχειρήσει μια ωμή και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση, όταν σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε απαντήσει οτι το αποκλείει.

 

Για αυτό το λόγο και βασικό μέλημα για τη ΝΔ είναι να εμφανιστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος».

 

Πέραν τούτου ωστόσο στο γαλάζιο επιτελείο υπογραμμίζουν ότι για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθει στο Κοινοβούλιο όχι ως κατήγορος αλλά ως απολογούμενος για «τις τριγωνικές σχέσεις της κυβέρνησής του, με υποψήφιους καναλάρχες και την Τράπεζα Αττικής».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 177 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)