ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:23:30π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Μαρτίου

Tο πρώτο χτύπημα του Μητσοτάκη στο περιβάλλον Σαμαρά

Κατηγορία Πολιτική

Με γοργά αντανακλαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία

τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Αφορμή στάθηκε η ακραία τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αναφορά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στην πΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία», αφού εμμέσως πλην σαφώς υπονόησε ότι ο υπουργός θέλει... εκτέλεση στου Γουδή.

 

Με 17 λέξεις σε ένα λιτό δελτίο από το γραφείο Τύπου της ΝΔ ο κ. Κρανιδιώτης τέθηκε εκτός κόμματος. «Μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι προφανές ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει το προκλητικό σχόλιό του για τον Γιάννη Μουζάλα.

 

«Η δήλωση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φ. Κρανιδιώτη σχετικά με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, προκαλεί αποτροπιασμό και παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές απόψεις και πρακτικές. Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι όμηρος της ακροδεξιάς της πτέρυγας» τόνιζε η ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με την αστραπιαία αυτή διαγραφή ενός στελέχους που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά απευθύνει τα βέλη του στο «σαμαρικό» στρατόπεδο, την ώρα που από την κυβέρνηση κλιμακώνουν τις επιθέσεις με αιχμή του δόρατος την «ακροδεξιά» ρητορική που υιοθετεί ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα του προσφυγικού. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές και να «ατονήσει» στην πράξη την κριτική που του ασκεί το Μέγαρο Μαξίμου, ενισχύοντας το κεντρώο μεταρρυθμιστικό προφίλ του.

 

Την ίδια ώρα, με την κίνηση αυτή στο επιτελείο του κ. Γεωργιάδη θέλησαν να δημιουργήσουν μία αντιπαραβολή με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως τονίζουν «σέρνεται από τις απειλές Καμμένου», υπογραμμίζοντας το ηγετικό και αποφασιστικό προφίλ του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Αποστάσεις ασφαλείας πάντως από την απόφαση του κ. Μητσοτάκη τήρησε ο «σαμαρικός» αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με μία προσεκτική παρέμβασή του, στην οποία ο ίδιος απέφυγε να πάρει θέση. «Σιωπηλός δεν έχω υπάρξει ποτέ! Η δήλωση του Φαήλου ήταν αδύνατον να γίνει αποδεκτή από τον Μητσοτάκη και ο ίδιος σίγουρα το γνώριζε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

 

Τούτων δοθέντων, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην τοποθέτηση που θα κάνει με άρθρο του μέσω γνωστής ιστοσελίδας που απηχεί τις θέσεις Σαμαρά ο κ. Κρανιδιώτης. Το πρώτο σχόλιο που ανήρτησε πάντως στο Facebook προαναγγέλλει κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, αφού «ανέβασε» ένα παραδοσιακό αρβανίτικο τραγούδι το οποίο, όπως έγραψε, το «αφιερώνει με Μαυρομματαίικους χαιρετισμούς». Το παραδοσιακό τραγούδι «Θα σου κόψω τις κοτσίδες» είναι τραγουδισμένο στα αρβανίτικα από τον Γιώργο Μαργαρίτη και σε κάποιο σημείο οι στίχοι έχουν ως εξής: «Θα στις κόψω τις κοτσίδες τις μακριές, αλλά φοβάμαι τον πατέρα σου»!.

 

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 82 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα