ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 6:50:57π.μ.
05
Απριλίου

Τον Βασίλη Λεβέντη συναντά το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ

Κατηγορία Πολιτική

Στην ωριαία συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς επικράτησε, όπως εκατέρωθεν μεταδίδεται, «καλό κλίμα», αλλά στην προοπτική να στηθούν πρόωρες κάλπες, ο καθένας διατήρησε τη θέση του που πηγάζει και από το διαφορετικό συμφέρον της κάθε πλευράς.

Γι΄ αυτό και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για να περιγραφούν από κοινού τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση δεν περιλήφθηκε ιδιαίτερη -άμεση ή έμμεση, θετική ή αρνητική- αναφορά στις εκλογές, ενώ επισημάνθηκε με γενικό τρόπο ότι «κάθε κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του».


Έτσι, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί έπειτα από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, η πλευρά του Ποταμιού προέβαλε ένσταση στην πρόταση των γαλάζιων να επαναληφθεί η «κοινή διαπίστωση» πως «προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση».  


Αντ΄αυτού στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι δύο πλευρές περιορίστηκαν σε γενικού τύπου διαπιστώσεις ότι στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Θεοδωράκη συζητήθηκαν:



*Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


*Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.


*Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.



Σε συνέχεια αυτών, αναφέρθηκε ως «κοινή εκτίμηση» των δύο αρχηγών «η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία». Ένα σχέδιο, όπως εξηγήθηκε, που «θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς», καθώς επίσης και ότι «θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».



Συγκεκριμένη αναφορά, ωστόσο, έγινε μόνον στην εκκρεμότητα με την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, που κατεγράφη ως «προτεραιότητα και για τους δύο αρχηγούς» και ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να στηρίξει την πρόταση του Ποταμιού, καθώς έχει καθυστερήσει η προώθηση που και το δικό του κόμμα έχει καταθέσει.



Διαφωνεί ο Μητσοτάκης με τη… ΝΔ;


Για τα υπόλοιπα ζητήματα αποφεύχθηκαν οι εξειδικεύσεις, αν και προκάλεσε αίσθηση μια αποστροφή των δηλώσεων του επικεφαλής του Ποταμιού που εμφάνιζε τον κ. Μητσοτάκη να μην συμφωνεί  με… το κόμμα του.



«Εμείς ξέρετε έχουμε προωθημένες απόψεις σε σχέση με το παλιό πολιτικό σύστημα, τις περισσότερες από τις απόψεις αυτές τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η ΝΔ, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα», είπε ο κ. Θεοδωράκη, αν και όταν ρωτήθηκε σχετικώς απέφυγε να αποσαφηνίσει δημοσίως τους τομείς για τους οποίους έκανε τη συγκεκριμένη διαπίστωση.



Κατά πληροφορίες, πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να συμφώνησε με τη διαπίστωσή του κ. Θεοδωράκη ότι δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόσφατη ανακοίνωση της αρμόδιας τομεάρχη της ΝΔ κατά της μείωσης του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτη (στις 17:00) με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 243 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα