ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:52:22π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
12
Σεπτεμβρίου

Τσίπρας από Θάσο: Αμεση καταβολή αποζημιώσεων για τους πληγέντες

Κατηγορία Πολιτική

Μέτρα ανακούφισης για την πύρινη λαίλαπα στη Θάσο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τους τοπικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους, γεωργούς, μελισσοκόμους μέσω του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ.

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που καταστράφηκαν από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την καταβολή αποζημιώσεων από το υπουργείο υποδομών στο 80% των ζημιών και το 20% με μακροχρόνιο δανεισμό.

 

Νωρίτερα, με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ έφτασε στον Πρίνο της Θάσου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πυρκαγιά.

 

Στο ελικοδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τού προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (σ.σ.από κεραυνούς) και η γρήγορη εξάπλωσή της.

 

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις που έκαψε η πυρκαγιά.

 

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Καρατζιάς.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο που έχει στηθεί στον Πρίνο, στο κοινοτικό κατάστημα.ης κατάσβεσης των πυρκαγιών.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Διαβάστηκε 145 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα