×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Δεκεμβρίου

Τσίπρας: Δεν διώξαμε την τρόικα, αποτύχαμε

Κατηγορία Πολιτική

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον «στρίμωξε» στη γωνία με τις ερωτήσεις του τον Αλέξη Τσίπρα,

με τον πρωθυπουργό να παραδέχεται πως απέτυχε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.


Ο Πολ Μέισον έγινε γνωστός από την ενασχόλησή του με τα θέματα της χώρας μας, κυρίως κατά την περίοδο που η κυβέρνηση συνομιλούσε με τους δανειστές, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου.


Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ #thisisacoup, ο Πολ Μέισον, θέτει στον κ. Τσίπρα μεταξύ άλλων ερωτήματα όπως «Πως η πρώτη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη απέτυχε παταγωδώς»;, ενώ για την 17ωρη διαπραγμάτευση στις 12 Ιουλίου του θέτει το ερώτημα: «Οι Έλληνες ρωτούν γιατί δεν αποχωρήσατε»;


Η απάντηση του πρωθυπουργού είναι ότι: «Αν έφευγα θα γινόμουν ήρωας για ένα βράδυ, αλλά θα ερχόταν η καταστροφή». «Δεν ξέραμε, μείναμε από δυνάμεις και από χρήματα».


«Δεν τελειώσατε την τρόικα», παρατηρεί σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος. «Ναι, αυτό είναι γεγονός» παραδέχεται ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ερμηνεύει τη στάση των δανειστών λέγοντας ότι φοβούνται ένα ντόμινο σε όλη την Ευρώπη.


Στην εισαγωγή του στο ντοκιμαντέρ, ο Πολ Μέισον σημειώνει ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο, ήταν «πικρή» γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν να αποδεχθούν αυτό που ξόρκιζαν, τη λιτότητα.


«Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε το τέλος της λιτότητας, αλλά απέτυχε»., σημειώνει ο Πολ Μέισον σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 141 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)