ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:21:56μ.μ.
01
Αυγούστου

Τσίπρας για φωτιά στην Αχαΐα: Όσοι έχουν ευθύνη να μην προκαλούν με δηλώσεις και σέλφι

Κατηγορία Πολιτική

«Η σκέψη μου σήμερα είναι στην Αχαΐα που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται,

σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Facebook.

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι «δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών», για να σχολιάσει πως «τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες».

 

«Μεγάλες οι ευθύνες για την ολιγωρία στην φωτιά της Αιγιαλείας και τη διάλυση του Πυροσβεστικού Σώματος από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη»
Κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις φωτιές στην Αιγιαλεία ασκούν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και οι αναπληρωτές τομεάρχες Χαρά Καφαντάρη και Διονύσης Καλαματιανός, σε κοινή δήλωση τους υπό τον τίτλο: «Μεγάλες οι ευθύνες για την ολιγωρία στην φωτιά της Αιγιαλείας και τη διάλυση του Πυροσβεστικού σώματος από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη».

 

Οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι δεν θα αναφερθούν: «στη χαμηλή ένταση των ανέμων, στην καθυστέρηση της κινητοποίησης των Πυροσβεστικών δυνάμεων και την παρουσία των εναέριων μέσων τρεισήμισι ώρες αργότερα, όταν η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη, στην δήθεν ετοιμότητα λόγω του καύσωνα, των αρμόδιων υπηρεσιών, στην εγνωσμένη, πλέον, έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών. Προσθέτουν ότι δεν θα θυμίσουν: «τις ανακοινώσεις και τις επικοινωνιακού τύπου συνεδριάσεις για την έγκαιρη προετοιμασία και την πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μετά την εκκίνηση της αντιπυρικής περιόδου, τις εμβληματικές εξαγγελίες και τους νόμους του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία, που ακόμη δεν έχουν τεθεί σε ισχύ, το έλλειμμα αποτελεσματικών σχεδίων της πολιτικής προστασίας».

 

Όμως, σημειώνουν, «όταν μια πυρκαγιά ξεκινά την Δευτέρα 26 Ιουλίου, πάνω από την Ζήρια, κατασβήνεται και την Παρασκευή από αναζωπύρωση της ίδιας πυρκαγιάς καίγεται η μισή Αιγιάλεια, τραυματίζονται δεκάδες συμπολίτες μας, καταστρέφονται οι πολίτες της Ζήριας και των γύρω οικισμών, καίγονται οικίες, αποθήκες, καλλιέργειες και ένα μοναδικό δάσος τότε», συμβαίνουν τρία τινά, όπως αναφέρουν. Ειδικότερα τονίζουν πως «είτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαρδαλιάς, που βρίσκει τέλειες και επαρκείς όλες τις ενέργειες, συνεχίζουν το επιτελικό έργο τους με μοναδική πρόνοια την επικοινωνιακή πολιτική». Είτε «δεν λαμβάνουν την ενημέρωση που όφειλαν να έχουν, είτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αποδιοργανωθεί πλήρως».

 

Οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζουν πως «το τραγικό για τη χώρα και την Αιγιαλεία είναι ότι συμβαίνουν και οι τρεις εκδοχές ταυτόχρονα» και πως «οι προσπάθειες και οι θυσίες των πυροσβεστών δεν αρκούν, μέσα στην απόλυτη ανοργανωσιά και το μπάχαλο του επιτελικού κράτους».

 

«Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η Αιγιαλεία, η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένη, σε όλους τους τομείς και τιμωρείται...», τονίζουν.

 

 

Πηγή:Newsbomb.gr.

 

Διαβάστηκε 125 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα