ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:45:34π.μ.
06
Μαρτίου

Τσίπρας: Η Ευρώπη συνθλίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και τα κλειστά σύνορα

Κατηγορία Πολιτική

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε νευρική κρίση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπερασπίστηκε τη χρήση του βέτο τονίζοντας ότι ενεργοποίησε συμμαχίες εντός της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Αυστρία και οι χώρες του Βίζεγκραντ θέλουν να επιβάλουν την πολιτική των κλειστών συνόρων στους πρόσφυγες».

 

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βιώνει την προσφυγική και την οικονομική κρίση ταυτόχρονα, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα «εβρισκόμενη σε κρίση παλεύει και υπερασπίζεται αξίες».

 

«Η Ευρώπη συνθλίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και τα κλειστά σύνορα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη σήμερα κρατάει ανοιχτά τα σύνορα της στην λιτότητα και κλειστά τα σύνορα της».

 

«Η Ελλάδα παλεύει να επιστρέψει η Ευρώπη στον ορθό λόγο, στην ορθή λογική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

 

Επισήμανε ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος συνειδητοποιεί ότι ορισμένες επιλογές, όπως οι στρατιωτικές επεμβάσεις, δεν έχουν πλέον επιπτώσεις μόνο στα κράτη της Μ. Ανατολής, αλλά επηρεάζουν την ίδια την καρδιά της Ευρώπης.Είπε οτι η Ευρώπη συντρίβεται ανάμεσα στην λιτότητα και τα κλειστά σύνορα, προσθέτοντας οτι η πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη θα οδηγήσει σε αδιέξοδα.

 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο λόγος περί κυριαρχίας αφορά τους πρόσφυγες, αλλά δεν αφορά την λιτότητα, ενώ τόνισε ότι η πολιτική των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες είναι εκτός του πλαισίου της Συνθήκης της Γενεύης.

 

Υπογράμμισε ότι με την στάση της Ελλάδας στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, η χώρα κατάφερε να μην απομονωθεί, αλλά και να θέσει τέρμα σε κάθε συζήτηση για την Συνθήκη Σένγκεν.

 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή η συζήτηση περί εξόδου ή διάλυσης της Συνθήκης Σένγκεν αποσκοπούσε στην συγκάλυψη προειλημμένων αποφάσεων, προσθέτοντας ότι με την στάση μας «πήραμε το ψωμί από το στόμα εκείνων, όπως το ΕΛΚ που ήθελαν μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και εκείνων των ομοϊδεατών τους στο εσωτερικό που ήθελαν να ρίξουν τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, (ευρισκόμενοι) και σε πλήρη σύμπνοια με τα ΜΜΕ της διαπλοκής που παίζουν τα ρέστα τους ενόψει της αξιολόγησης».

«Θα διαψευστούν ακόμα μια φορά» είπε ο πρωθυπουργός.

 

Είπε ότι η εθνική στρατηγική της Ελλάδας, ενόψει και της αυριανής Συνόδου Κορυφής διαμορφώνεται σε τρείς άξονες και συγκεκριμένα :

 

α) αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, β) προσπάθεια μείωσης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία και γ) δίκαιη κατανομή ευθυνών και υποχρεώσεων στην ΕΕ με συνέπειες για όσους δεν τα τηρούν.

 

Βάσει των τριών αυτών αξόνων, που, όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, συμφωνήθηκαν ως κατ ελάχιστον εθνική στρατηγική στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα κινηθεί η χώρα μας αύριο στην Σύνοδο Κορυφής.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 74 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα