ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:53:58π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
11
Δεκεμβρίου

Τσίπρας: Κάποιοι παραμόνευαν στη γωνία για την κατάρρευση τραπεζών

Κατηγορία Πολιτική

«Κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να επένδυαν στην αποτυχία της ανακεφαλαιοποίησης και να παραμόνευαν στη γωνία για την κατάρρευση τραπεζών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού», σε ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «υπονομευτική και λαϊκίστικη πλειοδοσία» γύρω από το ζήτημα, για το οποίο του δίνεται εκ νέου η ευκαιρία να το ξεκαθαρίσει οριστικά μέσα από την ερώτηση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

«Καταλαβαίνω απολύτως την πικρία ορισμένων κύκλων που ίσως να προσδοκούσαν μέσα από μια πιθανή αποτυχία στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ξαναφέρουν από το παράθυρο τα σενάρια του Grexit, αλλά και κάποιων άλλων κύκλων που ενδεχομένως να καρτερούσαν, να παραμόνευαν να οδηγηθεί η διαδικασία σε αποτυχία και κάποιες μεγάλες συστημικές τράπεζες να οδηγηθούν σε εκκαθάριση, ώστε με μικρό αντίτιμο να αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών» επισήμανε.

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον εκπλήσσει η σπουδή της κ. Μπακογιάννη να κάνει αυτή την ερώτηση και με αυτόν τον τόνο και να υιοθετεί και μάλιστα αστήρικτα, όπως πρόσθεσε, διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για ξεπούλημα σε αρπακτικά.

 

«Αντί των αρχικών εκτιμήσεων για 25 δισ. χρειαστήκαμε 5,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση», σημείωσε και υπογράμμισε πως «το 66% της Πειραιώς σε ελληνικά χέρια και το 55% της Εθνικής σε ελληνικά χέρια».

 

«Κάποιοι συνέδεαν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την 1η αξιολόγηση. Κατανοούμε την πικρία τους για την επιτυχή ολοκλήρωση», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα