ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:56:02μ.μ.
16
Ιουνίου

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη σταματήστε να βαφτίζετε Αναγέννηση τον Μεσαίωνα

Κατηγορία Πολιτική

«Με τις νέες εργασιακές σχέσεις ο εργαζόμενος θα φαντάζει ερίφιο και ο εργοδότης λιοντάρι».

 

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το απόγευμα.

 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση «διχάζει την κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Θέλετε να διχάσετε την ελληνική κοινωνία, χτίζετε τείχη απέναντι στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του πολιτισμού. Είστε απομονωμένοι από την κοινωνία».

 

Παράλληλα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «ασύστολα ψεύδη του εργασιακού νομοσχεδίου. Βαφτίζετε τον Μεσαίωνα, Αναγέννηση» ήταν τα λόγια του.

 

Τσίπρας: Θα γίνει μεγάλο brain drain


Παράλληλα εγκάλεσε την κυβέρνηση για «στοχοποίηση των νέων. Θα γίνει μεγάλο brain drain (σ.σ. έξοδος των νέων στο εξωτερικό για την αναζήτηση μιας καλύτερης εργασιακής τύχης), καθώς τα νέα παιδιά θα αναγκαστούν να εργάζονται με αναξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίες. Το βασικό πρόβλημα είναι το δημογραφικό και εσείς λέτε στα νέα παιδιά να δουλεύουν με ελαστικά ωράρια και με ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη. Το λιοντάρι είναι ο εργοδότης, το ερίφιο ο εργαζόμενος. Ποτέ καμιά κυβέρνηση, ούτε της Δεξιάς, δεν επέβαλε ατομικές συμβάσεις εργασίας, που ήταν ο διακαής πόθος της Τρόικας».

 

Όσον αφορά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «ο εργαζόμενος θα είναι απομονωμένος στη διαπραγμάτευση με τον πανίσχυρο εργοδότη. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον τόπο μας πολέμησαν για αυτήν την ελευθερία. Ξεστοκάρετε το μίσος απέναντι στη νεότητα, το οποίο έχουν τα αυταρχικά καθεστώτα».

 

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως «οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι βγαλμένες από τα βιβλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Η κυβέρνηση θεσπίζει την 10ωρη εργασία, ενώ ο εργαζόμενος είναι απροστάτευτος απέναντι στην απόλυση».Τέλος επεσήμανε πως το κόμμα του είναι «ανά πάσα στιγμή έτοιμο για εκλογές, όποτε και εάν το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης».

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 124 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα