ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:30:54π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Δεκεμβρίου

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: Ελέγξτε τις μεταναστευτικές ροές

Κατηγορία Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για το προσφυγικό ζήτημα, στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

 

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθούν το επόμενο διάστημα, είτε στην Άγκυρα, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας Πρωθυπουργός του επισήμανε την ανάγκη για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και πρότεινε την συνεργασία και ενημέρωση των Αρχών σε μηνιαία βάση. Από την μεριά του ο Τούρκος Πρωθυπουργός συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει η καταγραφή των ελέγχων και τον κάλεσε να συναντηθούν λίαν συντόμως στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη ή την Θεσσαλονίκη, ανάλογά με το πρόγραμμά του.

 

Οι δύο άνδρες μεταβαίνουν στην αυστριακή Πρεσβεία όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ 8 ηγετών της ΕΕ (Αυστρίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Ολλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και Ελλάδας) και του Τούρκου πρωθυπουργού. Η συνάντηση αφορά το εθελοντικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία προς ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη της ΕΕ που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, αν τελικά θα παραβρεθεί στη συνάντηση ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 86 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα