ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:35:23π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
21
Δεκεμβρίου

Τσίπρας στους FT: Δεν θέλω το ΔΝΤ στο Μνημόνιο

Κατηγορία Πολιτική

Με συνέντευξή του στους Financial Times

ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες, Κυριακή (21/12/2015) ότι δεν επιθυμεί την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από έξι χρόνια διαχείρισης αυτής της εξαιρετικής κρίσης, η Ευρώπη έχει πλέον τη θεσμική επάρκεια να αντιμετωπίσει ενδοευρωπαϊκά ζητήματα».


Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, με τελικό στόχο την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής.

 

«Πιστεύουμε πως όσο γρηγορότερα βγούμε από το πρόγραμμα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», είπε. «Εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Ιανουάριο, θα έχουμε καλύψει πάνω από το 70% των δημοσιονομικών και οικονομικών μέτρων στη συμφωνία», ανέφερε.


Αναφερόμενος στα capital controls, υποστήριξε ότι θα έχουν αρθεί μέχρι το Μάρτιο και πως η χώρα θα μπορεί να δανειστεί στις διεθνές αγορές κεφαλαίου «πριν το τέλος του 2016».


«Βρισκόμαστε πέντε χρόνια σε πρόγραμμα, και για κάθε ευρωπαϊκή χώρα είναι δύσκολο να έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία για τόσο καιρό» είπε. «Για να την ανακτήσουμε και να βγούμε από τον έλεγχο της τρόικας, πρέπει να εφαρμόσουμε τη συμφωνία» είπε, συμπληρώνοντας πως «είναι δύσκολο, όμως είναι καλύτερα από κάθε άλλη επιλογή».

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 151 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα