ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:00:45μ.μ.
28
Σεπτεμβρίου

Βαρβιτσιώτης για Γερμανικές εκλογές: Οι διαφορές ανάμεσα σε SPD και CDU/CSU δεν φαίνονται τόσο βαθιές

Κατηγορία Πολιτική

«Δεν νομίζω ότι έχουμε αλλαγή σελίδας σε σχέση με τις πολιτικές»

Στην επομένη των γερμανικών εκλογών και το κατά πόσο οι εξελίξεις στη Γερμανία θα επηρεάσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε σημερινή συνέντευξη του.

 

«Αυτό το οποίο φαίνεται από τις χθεσινές εκλογές είναι ότι έχουμε μια αλλαγή σελίδας», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», και προσέθεσε: «Μια αλλαγή σελίδας σε σχέση με τα κόμματα, δεν νομίζω ότι έχουμε αλλαγή σελίδας σε σχέση με τις πολιτικές. Οι διαφορές ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) δεν φαίνονται τόσο βαθιές, ώστε η Γερμανία να κινηθεί σε μία άλλη κατεύθυνση».

 

Αναφορικά με την άνοδο των Πρασίνων, επισήμανε ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα στην ατζέντα των νέων ψηφοφόρων, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα επηρεάσει την ελληνική πολιτική σκηνή η νίκη των σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία αλλά και για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει, γιατί δεν συνδέεται με τους σοσιαλδημοκράτες, προσθέτοντας ότι η Αριστερά έχασε το μισό της δύναμής της.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 79 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα