ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:18:52π.μ.
21
Μαρτίου

Βούτσης: Αναγκαία γενναία μέτρα για την οικονομία και κυρίως για τη στήριξη της εργασίας

Κατηγορία Πολιτική

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη ρητή απαγόρευση των απολύσεων και στη λήψη μέτρων όπως πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εγγύηση πλήρους καταβολής των μισθών,

εγγύηση των επιχειρηματικών δανείων από το Δημόσιο, «πάγωμα» των δανειακών υποχρεώσεων και για τα φυσικά πρόσωπα με κρατική παρέμβαση. Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

 

O τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι στον τομέα της εργασίας και της προστασίας της η κυβέρνηση «έχει χάσει κυριολεκτικά την μπάλα». Την επέκρινε για «πολιτικά ανίατο τακτικισμό και μιζέρια», αφού, όπως ανέφερε, δεν γίνεται καμία αναφορά «απολύτως εσκεμμένα» από την κυβέρνηση στο «μαξιλάρι» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουν, είπε, να αναγνωρίσουν όλοι ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αντί να υποταχθεί στις μεγάλες πιέσεις που υπήρξαν από τον κεντρικό τραπεζίτη για «πιστοληπτική γραμμή στήριξης» δηλαδή τέταρτο μνημόνιο, προχώρησε στη δημιουργία αυτού του οικονομικού «μαξιλαριού».

 

Πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσιο ότι «αυτός είναι ένας βασικός λόγος που η χώρα σήμερα μέσα σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση μπορεί και πρέπει να πάρει γενναία μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για όλη την οικονομία και κυρίως για τη στήριξη της εργασίας».

 

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι λόγω της πανδημίας αλλάζει, ενισχύεται και επανέρχεται στους συμπολίτες μας ένα συναίσθημα αλληλέγγυας και κοινωνικής συνεισφοράς. Υποστήριξε ότι «κάθε μέρα γίνεται φανερό ότι είναι επιτακτικές οι αναγκαίες ριζικές προσαρμογές υπέρ της κρατικής, δημόσιας και κοινωνικής παρέμβασης στην οικονομία, υπέρ ενός στέρεου και διαχρονικά ασφαλούς κοινωνικού κράτους».

 

Όπως επίσης, συνέχισε, απαιτούνται προσαρμογές «υπέρ της αλληλέγγυας σε επίπεδο ΕΕ επίλυσης των τεράστιων θεμάτων που υπάρχουν ή ανακύπτουν και στα οποία η ΕΕ εμφανιζόταν διαχρονικά, αλλά και σήμερα, διστακτική και άτολμη για να ανταποκριθεί».

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 348 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα