ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 9:11:19π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
12
Σεπτεμβρίου

WSJ: Ο Τσίπρας έγινε τόσο αντιδημοφιλής, όσο και το πολιτικό κατεστημένο που ανέτρεψε

Κατηγορία Πολιτική

Ο εκλογικά επιτυχημένος λαϊκιστής της Ευρώπης έχει γίνει σχεδόν τόσο αντιδημοφιλής, όσο και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που ανέτρεψε σχεδόν δύο χρόνια πριν, αναφέρει σε άρθρο της για τον Αλέξη Τσίπρα η «Wall Street Journal».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του να μειώνεται στις δημοσκοπήσεις, επιδίωξε να δώσει νέα ώθηση στην πρωθυπουργία του το Σαββατοκύριακο. Αλλά «η με οικονομικά προβλήματα χώρα του έχει σε μεγάλο βαθμό εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για μια επερχόμενη αλλαγή που ο ίδιος υπόσχεται».

 

Όπως αναφέρει μια πρόσφατη έρευνα, μόνο το 19% των Ελλήνων τον βλέπει θετικά και το 85% είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνησή του.

 

Τέτοια χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας -αντίστοιχα έχει ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande- αντανακλούν πως το αστέρι του κινήματος κατά της λιτότητας στην Ευρωζώνη έχει έρθει κάτω στη γη. Όπως επισημαίνει η «Wall Street Journal», η οικονομική ανάκαμψη, την οποία έχει επανειλημμένως υποσχεθεί ο Αλ. Τσίπρας και στηρίζεται σε αυτήν για να αναβιώσει τις τύχες του, έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να γίνει πραγματικότητα.

 

«Οι αυξήσεις φόρων για την επίτευξη των αυστηρών στόχων του προϋπολογισμού που θέτει η διεθνή διάσωση της Ελλάδας και τα capital controls για την προστασία του εύθραυστου τραπεζικού συστήματος αναμένεται να διατηρήσουν σε ύφεση την Ελλάδα εφέτος» υπογραμμίζεται στο άρθρο.

 

Η ομιλία του στη ΔΕΘ είχε στόχο να παρουσιάσει μια «αισιόδοξη εξήγηση του τι συμβαίνει. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι απόλυτη στασιμότητα», τόνισε ο Θεόδωρος Κουλουμπής, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ο ίδιος επισημαίνει πως ο Τσίπρας είναι «ένας ελκυστικός νέος άνθρωπος, ο οποίος δεν δημιουργεί αισθήματα αποστροφής στο κοινό. Αλλά ακόμη και αυτός έχει χάσει την έλξη του, διότι οι άνθρωποι πλέον το αισθάνονται στις τσέπες τους».

 

Σύμφωνα με τη «WSJ», οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις τοποθετούν τον Κ. Μητσοτάκη της ΝΔ μπροστά με 10 ποσοστιαίες μονάδες. «Ωστόσο, πρόωρες εκλογές, συνηθισμένες στην Ελλάδα, δεν αναμένονται σύντομα. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Αλ. Τσίπρα είναι λεπτή αλλά συνεκτική» αναφέρεται.

 

Έναν χρόνο μετά την επανεκλογή του, η ζωή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτό που υπήρχε πριν. Η κυβέρνηση έχει κολλήσει σε ατελείωτους γύρους συνομιλιών με τους πιστωτές για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας. Η κύρια αλλαγή είναι ότι «η λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται περισσότερο στην αύξηση των φόρων παρά στη μείωση δαπανών».

 

Παρά τις οπισθοδρομήσεις, δεν μπορεί να ξεγράψει κάποιος τον Αλ. Τσίπρα, τόνισε ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικών Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

«Η πλειονότητα των ανθρώπων έχει αποφασίσει ότι ο Τσίπρας έχει αποτύχει και ότι τους είπε ψέματα. Αλλά ως άνθρωπος θεωρείται περισσότερο σαν και αυτούς, με τις αποτυχίες του, από ό,τι οι άλλοι διεκδικητές» πρόσθεσε.

 

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 132 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα