Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Μαΐου

Ξεκινάει η μάχη της Βουλής για Ασφαλιστικό και φορολογικό

Κατηγορία Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει από σήμερα για την ολοκλήρωση της περιβόητης αξιολόγησης, καθώς ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος των μέτρων, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, εισέρχονται για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, ενώ σε εκκρεμότητα είναι τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ, κάτι που θα συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Μαίου.

Σήμερα ξεκινά η συζήτηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και τη Δευτέρα ή την Τρίτη στην ολομέλεια.

 

Μετά το πρώτο πακέτο ρυθμίσεων, στον δρόμο για τη Βουλή θα βρεθούν οι συμφωνίες για τα κόκκινα δάνεια και το δημοσιονομικό πλαίσιο 2017-18, οι οποίες επίσης έχουν κλείσει, όπως αποτυπώθηκε και στην προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν.

 

Το νομοθέτημα ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή με τη στήριξη μόνο των βουλευ­τών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψή­φισε. Η κυβέρνηση, στις δυο πρώ­τες ημέρες της συζήτησης του νο­μοσχεδίου, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, δέχθηκε σφοδρό­τατα πυρά για τις διατάξεις του νο­μοθετήματος όχι μόνο από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών ενώσεων, των κοι­νωνικών φορέων και των συνδικά­των που συμμετείχαν στην επεξερ­γασία του νομοσχεδίου.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 111 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)