ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:44:04π.μ.
25
Απριλίου

Ξεκινούν οι συζητήσεις Αθήνας – θεσμών

Κατηγορία Πολιτική

Αρχίζει σήμερα η διαπραγμάτευση Τσακαλώτου - τρόικας στο Hilton εν αναμονή της εκπροσώπου του ΔΝΤ Ντέλιας Βελκουλέσκου και της ομάδα της.

Οι συζητήσεις αρχίζουν σήμερα Τρίτη στις 17.00 με θέμα την ενέργεια και την ΔΕΗ και θα συνεχιστούν με αντικείμενο το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων στις 19.00 το βράδυ.

 

Βασικό διαπραγματευτικό χαρτί του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η κυβέρνηση μέσω υπερφορολόγησης το 2016 το οποίο σύμφωνα και με την Εurostat έφτασε το 3,9% του ΑΕΠ ή βάσει του τρόπου υπολογισμού του Μνημονίου ακόμη ψηλότερα, στο 4,2% του ΑΕΠ.

 

Ως την Κυριακή ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδα αναμένεται τεχνική συμφωνία (staff level agreement) η οποία πιθανότατα θα οριστικοποιηθεί στις συζητήσεις του HIlton.

 

Την άλλη βδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή τα πολυνομοσχέδια που προγραμματίζεται να έχουν ψηφιστεί ως τις 15 Μαΐου.

 

Στόχος είναι το Eurogroup της 22ας Μαΐου να ανακοινώσει τη λεγόμενη συνολική συμφωνία.

 

Την επιστροφή της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

 

«Οι θεσμοί επιστρέφουν σήμερα, με στόχο να ολοκληρώσουν την τεχνική συμφωνία το συντομότερο δυνατό, στη βάση της συναντίληψης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup στη Βαλέτα. Οι συνομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, και να διερκέσουν αρκετές ημέρες» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 393 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα