ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:36:34π.μ.
22
Νοεμβρίου

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα χαιρετίζει την επαναφορά του Αμπντάλα Χάμντοκ ως πρωθυπουργού του Σουδάν

Κατηγορία Πολιτική

«Αποτελεί ένα βήμα προς την ομαλοποίηση της διαδικασίας μετάβασης»

Tην επαναφορά του Αμπντάλα Χάμντοκ ως πρωθυπουργού του Σουδάν χαιρετίζει η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter. «Αποτελεί ένα βήμα προς την ομαλοποίηση της διαδικασίας μετάβασης», σημειώνεται στο tweet.

 

Περαιτέρω, υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα επαναλαμβάνει την υποστήριξή της για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση στη χρήση βίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός του Σουδάν αποκατέστησε στην πρωθυπουργία τον Χάμντοκ και δεσμεύθηκε για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων έπειτα από εβδομάδες αιματηρών ταραχών που ακολούθησαν το πραξικόπημα και παρά το γεγονός ότι μεγάλα πλήθη κατέβηκαν στους δρόμους απορρίπτοντας οποιαδήποτε συμφωνία με τον στρατό.

 

Βάσει της συμφωνίας η οποία υπεγράφη με τον αρχηγό του στρατού στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν, ο Αμπντάλα Χάμντοκ θα ηγηθεί πολιτικής κυβέρνησης τεχνοκρατών για τη μεταβατική περίοδο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Στην συμφωνία αντιτίθενται δημοκρατικές οργανώσεις, οργισμένες από τον θάνατο δεκάδων διαδηλωτών μετά το πραξικόπημα της 25ης Οκτωβρίου και οι οποίες έχουν ζητήσει πλήρη πολιτική διακυβέρνηση του Σουδάν μετά την έξωση του Ομαρ αλ Μπασίρ κατά την διάρκεια της εξέγερσης του 2019.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 68 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα