ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:32:06μ.μ.
30
Μαρτίου

Ζυμώσεις στην κεντροαριστερά με το βλέμμα στις εκλογές

Κατηγορία Πολιτική

Τη βούλησή τους να συμμετάσχουν στις πολιτικές διεργασίες με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές διακήρυξαν χθες οι τρεις πρώην υπουργοί που δημιούργησαν την Ώρα Αποφάσεων.

Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης έχουν μια κατ' αρχήν συμφωνία για συνεργασία με το Ποτάμι, αλλά οι όροι με τους οποίους θα συμβεί αυτό δεν έχουν κλείσει.

 

Τα τρία στελέχη επιμένουν σε εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση, κάτι που είναι αδύνατο να δεχθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, όντας εκλεγμένος αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, αν δεν συμμετάσχουν και το ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ.

 

Στην ίδια κατεύθυνση πιέζουν και οι Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά χθες ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα της Ώρας Αποφάσεων.

 

Ουσιαστικά το μέλλον για τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι αβέβαιο και καμία εξέλιξη δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνεχίζει το μπρα ντε φερ με το Ποτάμι, καθώς όλοι οι παίχτες του χώρου επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση τους. Χθες η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον πρώην βουλευτή της Σεβαστουπόλεως, Κώστα Μπαργιώτα, και τον υποδέχθηκε στη ΔΗ.ΣΥ. Η κυρία Γεννηματά επιμένει πως μόνος δρόμος ενότητας είναι πλέον η συμμετοχή όλων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με αυτή την προϋπόθεση συζητά και τα της εκλογής του νέου αρχηγού από τη βάση, επισημαίνοντας ότι το θέμα το άνοιξε η ίδια.

 

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να βρίσκεται στο ακροατήριο των τριών πρώην υπουργών. Περισσότερο για λόγους επικοινωνιακούς, προκειμένου να υποστηριχθεί η εικόνα της εναλλακτικής επιλογής απέναντι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ταυτόχρονα άφησε να διαφανεί και η δυσφορία του για την κίνηση Μπαργιώτα, μιλώντας για αποστασία.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 223 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα