ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 9:09:21π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
03
Νοεμβρίου

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κατηγορία Πολιτική

Έμφαση στις ανοιχτές οικονομικές πληγές της χώρας και στο πολιτικό πρόβλημα διακυβέρνησης αναμένεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προτάξει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στη χώρα και αναμένεται να θέσει το «πλαίσιο αρχών και θέσεων» για την έξοδο της χώρας μας από τη μνημονιακή μέγκενη και την πολιτική αστάθεια.


Η δέσμη θέσεων που θα μεταφέρει και στον κ. Παπούλια περιλαμβάνει την αναζήτηση λύσης για το μη βιώσιμο χρέος, που καθιστά τη χώρα όμηρο των δανειστών, και την επίλυση του πολιτικού προβλήματος με προσφυγή σε εκλογές με ταυτόχρονη αναζήτηση συγκλίσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.


Όπως εκτιμούν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, στον αντίποδα της υπεύθυνης στάσης του ΣΥΡΙΖΑ για δημοκρατική διέξοδο, Σαμαράς και Βενιζέλος καταφεύγουν στην κινδυνολογία και επιδίδονται σε κινήσεις τακτικής για την πολιτική τους επιβίωση αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα.


Καλλιεργούν κλίμα "σκληρής διαπραγμάτευσης" με την τρόικα για μέτρα στα οποία στην πραγματικότητα έχουν ήδη αναλάβει δεσμεύσεις και τα οποία οι δανειστές ζητούν να υλοποιηθούν άμεσα. Έτσι μειώνουν κατά 100 ευρώ τον εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο, προχωρούν στις απολύσεις, σε περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προσπαθούν να μεταθέσουν για μετά τις εκλογές τις περικοπές στις συντάξεις για τις οποίες ισχυρίζονται ότι δεν θα είναι οριζόντιες.


Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους αλλά και η διάθεση των 11,5 δισ του ΤΧΣ θα είναι από τα βασικά θέματα που αναμένεται να υπογραμμίσει ο κ. Τσίπρας στον Παπούλια, θέματα που είχαν τεθεί και κατά τη συνάντηση του με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.


Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Αλ. Τσίπρας είχε διαμηνύσει ότι «μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το μείζον θέμα της απομείωσης του δημόσιου χρέους», κάτι που εκτιμάται πως θα επαναλάβει και στο τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 237 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα