ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:08:24π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
28
Νοεμβρίου

6 σημάδια ότι δεν ασκείστε αρκετά έντονα

Κατηγορία Fitness

Αν και οποιαδήποτε άσκηση είναι καλύτερη από το τίποτα

ορισμένα προγράμματα είναι καλύτερα από άλλα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.


Αν βλέπετε ότι η άσκηση που κάνετε δεν έχει αποτέλεσμα πια, μπορεί να ευθύνεται μια από τις παρακάτω αιτίες.


Δεν παρακολουθείτε τους παλμούς


Είτε είστε σε μηχάνημα αερόβιας άσκησης είτε κάνετε διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, ο παλμός σας θα πρέπει να κυμαίνεται στο 75% του ανώτατου ορίου όταν αρχίζετε και τελικά να φθάνει στο 100%. Για να καθορίσετε χοντρικά τον ανώτατο παλμό αφαιρέστε την ηλικία σας από το 220. Ένας εύκολος τρόπος να τον παρακολουθήσετε είναι με τη χρήση παλμογράφου που θα σας δείχνει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται η καρδιά σας όσον αφορά τους παλμούς.


Ορισμένοι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι ο ιδρώτας είναι ο μόνο δείκτης της έντονης άσκησης. Στην πραγματικότητα ορισμένοι απλώς έχουν την τάση να ιδρώνουν περισσότερο από τους άλλους. Ο παλμογράφος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δείτε το επίπεδα έντασης. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε τον παραδοσιακό τρόπο, σταματώντας για να ελέγξετε τον παλμό στο μέσον του προγράμματος άσκησης.


Μπορείτε να συζητήσετε


Η συζήτηση με ένα φίλο είναι καλός τρόπος να περάσετε την ώρα σας αλλά όχι αν περιμένετε ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.


Αν μπορείτε να μιλάτε κατά την άσκηση αυτό σημαίνει ότι δεν γυμνάζεστε αρκετά σκληρά. Αν μιλάτε με μεγάλες προτάσεις όταν τρέχετε πρέπει να επαναξιολογήσετε το πλάνο άσκησης.


Δεν είστε καθόλου κουρασμένοι την επόμενη ημέρα


Ένας καλός τρόπος για να δείτε πόσο σκληρά γυμναστήκατε είναι να περιμένετε 24 ώρες και να δείτε πώς αισθάνεστε. Όταν ασκείστε προκαλείται μικροσκοπική βλάβη στους μυς. Οι μυς στη συνέχεια προσαρμόζονται, επιδιορθώνονται και γίνονται πιο δυνατοί. Βασικά θα πρέπει να αισθάνεστε μέτρια κούραση μετά την άσκηση. Αν όχι, πιθανόν δεν διεγείρατε τους μυς αρκετά ώστε να έχετε αποτελέσματα. Δώστε στον εαυτό σας μια ημέρα ενδιάμεσα για ξεκούραση και ξαναχτίστε τους κουρασμένους μυς, ενώ δουλεύετε άλλους, εναλλάσσοντας τις ημέρες ώστε να μην καταπονείτε περισσότερο μια συγκεκριμένη ομάδα.


Γυμνάζεστε πάντα με την ίδια ένταση


Όταν είστε εδώ και καιρό σε πρόγραμμα άσκησης και δεν κουράζεστε μπορεί ενδεχομένως να ήρθε ο καιρός να αυξήσετε την ένταση. Αν θέλετε να έχετε μυϊκή μάζα αρχίστε να προσθέτετε περισσότερο βάρος. Αν χρησιμοποιείτε ελαφρύτερα βάρη για τόνωση, κάντε μερικές επιπλέον επαναλήψεις. Αν κάνετε αερόβια προσπαθήστε να πάτε λίγο πιο γρήγορα ή αρχίστε να ενσωματώνετε διαλειμματική άσκηση στο ‘’μείγμα.’’


Επειδή το σώμα σας προσαρμόζεται συνεχώς, αν κάνετε το ίδιο επανειλημμένως το σώμα σας δεν θα έχει αρκετή πρόκληση για αλλαγή. Να θυμάστε ότι όσο πιο πολύ ασκείστε τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα πρέπει να κάνετε για να συνεχιστεί η πρόοδος.


Δεν κάνετε cross-training


Χρειάζεται όχι μόνο να αλλάξετε την ένταση της άσκησης αλλά και την ποικιλία. Να είστε δημιουργικοί. Οι άνθρωποι σε φόρμα δεν ‘’κολλάνε’’ σε μια συνταγή αλλά κάνουν cross training.


Αν κάνετε το ίδιο σετ squats και δικέφαλων κάθε μέρα πιθανόν θα έχετε ανισορροπίες στο σώμα (εκτός του ότι είναι βαρετό).


Μη φοβάστε να αναμείξετε διάφορες ασκήσεις. Αν τρέχετε, προσθέστε ορισμένα βάρη. Αν μόνο σηκώνετε βάρη δοκιμάστε να προσθέσετε γιόγκα ή πιλάτες στο πρόγραμμά σας ώστε να εξισορροπήσετε την αναλογία δύναμης και ευλυγισίας στο σώμα σας.


Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μεμιάς αλλά αρχίστε να προκαλείτε το σώμα σας να κάνει κάτι το οποίο δεν είχατε συνηθίσει.


Δεν βλέπετε αλλαγές στο σώμα


Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παρατήσετε αν δεν δείτε αποτελέσματα μετά από μια εβδομάδα. Εξάλλου πόσος καιρός χρειάστηκε για να φτάσει το σώμα σας στο επίπεδο που είναι τώρα; Ωστόσο αν συστηματικά γυμναζόσασταν και τρώγατε υγιεινά για αρκετούς μήνες και δεν παρατηρήσατε την απραμικρή αλλαγή στο σώμα (είτε στη ζυγαριά είτε στα εκατοστά της μέσης) τότε θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τη ρουτίνα σας.

 

 

 

πηγή: iatronet.gr

Διαβάστηκε 94 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα