×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Αυγούστου

Αφήστε το αυτοκίνητο και χάστε έως και 3 κιλά

Κατηγορία Fitness

Όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς, ποδήλατο ή… τα πόδια τους για τις μετακινήσεις τους, έχουν υγιέστερο σωματικό βάρος.

Μάλιστα, η επίδραση στο σωματικό τους βάρος ήταν μεγαλύτερη απ’ ό,τι αν θα έκαναν δίαιτα ή αν θα ακολουθούσαν κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής.

 

Αυτό ισχυρίζονται, τουλάχιστον, ερευνητές από το University College London, οι οποίοι επισημαίνουν τα οφέλη από τη μείωση της χρήσης του ιδιωτικού ΙΧ.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άντρες που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς, περπατούν ή πηγαίνουν με ποδήλατο στη δουλειά τους, έχουν κατά μέσο όρο μικρότερο δείκτη μάζας σώματος κατά μία μονάδα, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 3 κιλά για ένα μέσο άνθρωπο.

 

Στις γυναίκες, η επίδραση της μη χρήσης του αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις είναι επίσης η ίδια, μόνο που ο δείκτης μάζας σώματός τους είναι ελάχιστα λιγότερος από μία μονάδα, που αντιστοιχεί περίπου σε 2,5 κιλά σε βάρος.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, τα ευρήματα των ερευνητών δείχνουν ότι τα οφέλη για την υγεία από τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς είναι, σε γενικές γραμμές, παρόμοια με αυτά της χρήσης ποδηλάτου ή του περπατήματος.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 208 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)