ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:58:16π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
27
Απριλίου

Αυτή είναι η δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη άσκηση Pilates

Κατηγορία Fitness

Μπορεί να μοιάζει απλή στάση, ωστόσο είναι η δυσκολότερη και πιο επώδυνη άσκηση Pilates που υπάρχει.

H Βρετανή Λίζα Μπρινκγουορθ λάτρης του Pilates, εξηγεί τα μυστικά και τους κινδύνους της «σανίδας».

 

Η συγκεκριμένη άσκηση λέγεται σανίδα και ουσιαστικά, καθώς είστε ξαπλωμένοι σε επίπεδη θέση στο δάπεδο, σηκώνεστε στηριζόμενοι στις μύτες και τους αγκώνες σας κρατώντας τους βραχίονες σας στο έδαφος και την πλάτη σας επίπεδη, έτσι ώστε να μοιάζετε με τραπεζάκι του καφέ. Στη συνέχεια μένετε αυτή τη θέση για όσο χρονικό διάστημα αντέχετε.

 

Ακούγεται εύκολο; Δοκιμάστε το. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα αρχίσετε να πονάτε και να τρέμετε. Λίγο αργότερα η βαρύτητα αρχίζει να σας τραβάει προς τα κάτω. Στη συνέχεια, το σώμα σας θα αρχίσει να τρέμει και κάθε μυς θα σας πονάει και θα σας παρακαλάει να σταματήσετε. Και όταν αφεθείτε, είναι το πιο υπέροχο συναίσθημα στη γη.

 

Η σανίδα εμφανίζεται στη γυμναστική σε είδη όπως η Pilates και η Γιόγκα, ενώ είναι και αγαπημένη άσκηση των Personal trainers εδώ και πολλά χρόνια. Είναι εξαιρετική για την ενίσχυση του πυρήνα του σώματός σας, τους μύες του κορμού σας που σας κρατούν σταθερούς και ισορροπημένους.

 

Αλλά το να είστε σε θέση να το κάνετε για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα (το ιδανικό είναι πέντε λεπτά) είναι πραγματικά αδύνατον και στις τάξεις Pilates και Γιόγκα σε όλο το κόσμο, έχει γίνει ανταγωνισμός στο ποιος αντέχει περισσότερο.

 

Η Λίζα Μπρινκγουορθ, εξηγεί ότι παρόλο που έκανε 25 χρόνια Pilates η ίδια, ήταν τρομερά δύσκολο να κρατήσει τη στάση για περισσότερα από 1,5 με 2 λεπτά. Ωστόσο όταν είδε ότι τα καταφέρνει άρχισε να κάνει διαγωνισμούς με τους άλλους μαθητές από το τμήμα Πιλάτες και τελικά άρχισε να έχει επιπτώσεις στην υγεία της.

 

Οπως αποκαλύπτει η ίδια στη Daily Mail, δεν περίμενε ποτέ ότι μία άσκηση Pilates θα μπορούσε να της δημιουργήσει πρόβλημα υγείας. Κι όμως 18 μήνες μετά άρχισε να νιώθει έντονους πόνους στο στήθος.

 

Στην αρχή φοβήθηκε ότι ήταν καρκίνος του μαστού ή σημάδι για καρδιοπάθεια, οπότε αποφάσισε να το κοιτάξει. O γιατρός διαπίστωσε μια φλεγμονή του οισοφάγου της έγραψε φάρμακα και της είπε να κόψει οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει την παλινδρόμηση οξέος (όπως χυμούς και πικάντικα) που ευθυνόταν για την φλεγμονή στον οισοφάγο. Ωστόσο, οι πόνοι επέμεναν και όσο συνέχιζε το Πιλάτες γίνονταν ακόμη χειρότεροι και επεκτάθηκαν σε όλη την περιοχή του στήθους.

 

Τότε αποφάσισε να κλείσει ραντεβού στο Charing Cross Hospital με την Κέιτ Χόγμπεν, μια σύμβουλο χειρουργό μαστού. Αφού την εξέτασε και δε βρήκε τίποτα ανησυχητικό, της έκανε την επίμαχη ερώτηση: «Κάνετε Pilates και συγκεκριμένα τη σανίδα, συχνά;»

 

«Ναι» είπε η Μπρινκγουορθ, υπερήφανη για το γεγονός ότι ασκείται τακτικά. Και εκεί που ήταν έτοιμη να της πει ότι αντέχει και 2 λεπτά σανίδα, η γιατρός την πίεσε στο πλευρό. Και η Μπρινκγουορθ τσίριξε: «Αυτό είναι, εκεί ακριβώς πονάω» φώναξε.

 

«Έχετε πλευροχονδρίτιδα, μια φλεγμονή του χόνδρου που ενώνει τα πλευρά προς το στέρνο» κατέληξε η γιατρός: «Κάθε εβδομάδα, βλέπω μία ή δύο γυναίκες που παρουσιάζουν πλευροχονδρίτιδα, και η πιο κοινή αιτία είναι Pilates και γιόγκα.»

 

Όπως εξήγησε, κάθε φορά που κάποιος κάνει τη σανίδα, τεντώνει τους μεσοπλεύριους μύες μεταξύ των πλευρών, και τους θωρακικούς μύες του θώρακα. Αυτό ασκεί πίεση στην περιοχή του χόνδρου που συνδέει τα νεύρα με το στέρνο. «Αναμφίβολα το παρακάνατε», είπε η γιατρός. Έτσι η Μπρινκγουορθ σταμάτησε την άσκηση και μέσα σε τρεις εβδομάδες ο πόνος είχε εξαφανιστεί εντελώς.

 

«Οι σανίδες είναι για αθλητές, όχι για καθημερινούς ανθρώπους γραφείου που ασκούνται μία φορά την εβδομάδα» επισημαίνει ο Δρ Μάικλ Ντάρτναλ, ιδρυτής των Κλινικών Χειροπρακτικής Sayer στο Λονδίνο.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 61 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα