ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020 - 10:59:23μ.μ.

banner468x60

24
Ιουλίου

Από ποιες μορφές καρκίνου σας προστατεύει η γυμναστική

Κατηγορία Fitness

Η σωματική άσκηση εκτός της ευεξίας που προσφέρει στον οργανισμό αποτελεί ασπίδα εναντίον μια σειράς ασθενειών.
Πλήθος μελετών επιβεβαιώνουν ότι ειδικά σε ότι αφορά στον καρκίνο, η άσκηση αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέτρα πρόληψης.

Καρκίνος του παχέος εντέρου


Μισή ώρα άσκησης την ημέρα, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Για την ακρίβεια, το 23% των περιπτώσεων αυτού του καρκίνου μπορούν να προληφθούν.


Καρκίνος του μαστού


Οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, κατάφεραν να ελαττώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξής του κατά 25% με μόλις 20 λεπτά άσκησης πέντε φορές την εβδομάδα. Κάποιες μελέτες προτείνουν την υιοθέτηση ενός σταθερού προγράμματος γυμναστικής από την εφηβεία, προκειμένου να καθυστερήσει η ανάπτυξη καρκίνου σε γυναίκες που έχουν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη των γονιδίων BRCA (που δείχνουν προδιάθεση για την νόσο), αλλά δεν προλαμβάνει την εμφάνιση του καρκίνου.


Καρκίνος του ενδομητρίου


Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Yale, οι γυναίκες που γυμνάζονταν για 150 λεπτά την εβδομάδα είχαν 34% μειωμένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του ενδομητρίου σε σχέση με τις γυναίκες που δεν γυμνάζονταν. Επίσης, οι γυναίκες με ΔΜΣ κάτω από 25 είχαν 73% μειωμένο κίνδυνο.


Καρκίνος του στομάχου


Άνθρωποι που ασκούνται ακόμα και σε μέτρια ένταση μπορούν να παρουσιάσουν μέχρι και 50% μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση της ασθένειας.


Καρκίνος των πνευμόνων


Η άσκηση μπορεί να προλάβει αυτόν τον καρκίνο στους πρώην αλλά και νυν καπνιστές. Σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, 36.929 γυναίκες χωρίς καρκίνο παρακολουθούνταν επί 16 χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που ασκούνταν συχνά είχαν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αυτό το είδος καρκίνου.

 

πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 69 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα