ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 7:48:49π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
09
Ιουνίου

ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Α. Οι κανόνες και τα όρια

ANDROΣτο σώμα μας συσσωρεύεται καθημερινά στατική ενέργεια, από την οποία αν απαλλαγούμε θα αποκομίσουμε τεράστιε οφέλη για την υγεία μας. Εξασφαλίζουμε για το λόγο αυτό την προστασία και τη φροντίδα του σώματος μας με μια σειρά από διαδοχικές κινήσεις οι οποίες μας προετοιμάζουν για την επιθυμητή αλλαγή.


Κάθε κίνηση που επιλέγουμε, και είναι γνωστή με το όνομα ασάνα, αποτελεί μέρος ενός καλά οργανωμένου προγράμματος που εκτελείται σε ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, με συγκεκριμένο ρυθμό και ροή ανάλογα με το επίπεδο της συνεδρίας και τα στοχευμένα αποτελέσματα που από κοινού εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος έχουν συμφωνήσει να παράξουν

 

Β. Η ανάπτυξη σωματικών και διανοητικών ικανοτήτων


Με την τακτική επανάληψη των συνεδριών της γιόγκα πετυχαίνουμε με φυσικό τρόπο την έκταση των μυών, των συνδέσμων και της σπονδυλικής στήλης, χαλαρώνουμε της αρθρώσεις, αυξάνουμε την ευλυγισία, χρησιμοποιούμε την αναπνοή βαθιά και ρυθμικά για να βελτιώσουμε την καρδιακή λειτουργία, την πίεση, το πεπτικό σύστημα καθώς και το ενδοκρινολογικό, καταπολεμούμε την κακή στάση του σώματος, την κόπωση και το άγχος,, καταπραϋνουμε το νευρικό σύστημα, βελτιώνουμε τη μνήμη, αποκτούμε σταθερότητα, ισορροπία και νευρομυϊκό συντονισμό.


Πολύ σημαντικό ακόμα είναι το γεγονός ότι αναπτύσσουμε διανοητικές ικανότητες που επιτρέπουν την ολοκληρωτική επίγνωση και αντίληψη της πραγματικότητας, των φαινωμένων και του κόσμου στό σύνολό του.


Κατανούμε ότι πίσω από το ορατό πεδίο της ζωής μας και την εμπειρία της φύσης, βρίσκονται λεπτές δομές, ενέργειες και νόμοι που καθορίζουν τα ουράνια σώματα και που μας ανοίγουν δρόμους για μια ολιστική επιστημονική έρευνα της απεραντοσύνης του σύμπαντος.

 

Γ. Η ψυχική ανάταση και η πολυδιάστατη επίδραση


Όσο περισσότερο συγκροτημένα λειτουργεί ο νους τόσο σχηματίζουμε νοητικές εικόνες ενώ παράλληλα αυξάνεται η ευαισθησία μας σε θέματα που αφορούν την οντότητα μας, και κατανοούμε πολλά πράγματα με διαισθητικό τρόπο.


Πολλοί έχουν ενοράσεις κατά τον ύπνο ή και τον διαλογισμό, άλλοι αντιλαμβάνονται απευθείας τις ενέργειες που λειτουργούν κάτω από την επιφάνεια των εξωτερικών πραγμάτων, κάποιο μπορούν να μετασχηματίσουν τις ενέργειες δημιουργώντας δικές τους μορφές έκφρασης και γενικά το ψυχικό επίπεδο μας εξαρτάται από το πόσο αυξημένη είναι η ευαισθησία μας.


Μας δίνετα η ευκαιρία μέσα από τις γιόγκικες πρακτικές να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, να αναπλάσουμε τη δομή της ζωής μας, να φτιάξουμε γέφυρες που στηρίζουν την αυτοεκτίμηση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό στον ευατό μας και στους άλλους, να συνυπάρξουμε άνετα και χαλαρά με το περιβάλλον, να εκπληρώσουμε και να πραγματοποιήσουμε οποιοδήποτε στόχο προκειμένου να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.


Μας επιτρέπεται να είμαστε ο ευατός μας και να είμαστε πλήρης, ευτυχισμένοι και ελεύθεροι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και μέσα από τις πράξεις μας να αποδείξουμε την αξία των επιλογών μας.

 

Δ. Το ζητούμενο και το συμπέρασμα


Κατά την άσκηση της γιόγκα όλα τα μέρη του σώματος, η ψυχή και το πνεύμα δένουν σε ένα ενιαίο σύνολο, κάτι που μας προκαλεί άμεσα την αίσθηση της ευεξίας και της γλυκιάς ηρεμίας.
Με τις αναπνευστικές ασκήσεις δυναμώνουν τα κέντρα του σώματός μας και πραγματώνεται η σύνδεση με το μυαλό μας.


Η επιστροφή στο σώμα επαναφέρει το νου στο παρόν, διώχνοντας μακριά κάθε βάρος που μας καταπονεί. Όσο πιο συχνά ασκούμαστε τόσο πιο πολύ μειώνουμε τα πάθη, τις εντάσεις, τις έγνοιες και τις δυσλειτουργίες που προκαλούν. Σιγά σιγά εγκαθίσταται μέσα μας μια αίσθηση αρμονίας και ισορροπίας που κάνει τη ζωή μια πιο ευχάριστη υπόθεση.


Εξάλλου το ζητούμενο στη γιόγκα βρίσκεται στη σημασίας της που είναι η ένωση, η σύνδεση και η ενοποίηση.
Η γιόγκα δίνει τα εργαλεία να επαναφέρουμε το σώμας μας σε μια κατάσταση ζωντάνιας, βοηθά το νου να ταξιδέψει και τη ψυχή να γαληνέψει μέσα στην καθημερινότητα και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.


Η κίνηση που παράγεται από το φυσικό μας σώμα δίνει τροφή στο πνεύμα μας για να ωριμάσει και δύναμη στην εσωτερική μας όραση για.να ανοίξει δρόμο προς όλα τα λεπτότερα επίπεδα της πραγματικότητας αλλά και προς μια μεγάλη ποικιλία μορφών ζωής, που αποκαλύπτουν το πολυδιάστατο και ατελείωτο θέμα της φυσικής τάξης και της θείας δημιουργίας.

 

Ε. Το πρώτο μάθημα

 

1) Στρέψε την προσοχή στο σώμα σου
2) Πάρε βαθιές εισπνοές και βαθιές εκπνοές
3) Τέντωσε το σώμα και τα μέλη σου
4) Επέστρεψε στο τώρα
5) Δώσε χρόνο στον εαυτό σου
6) Άνοιξε σιγά σιγά τα μάτια σου
7) Άστο να συμβεί αυτό από μόνο του

 

 

Ανδρομάχη Βουρλάκου

Facebook: Andromache Vourlakou

Facebook: Yoga & Oriental Dance Club

 

Διαβάστηκε 561 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα