ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:03:21μ.μ.
28
Ιουνίου

Γυμναστική στα 40 - Ιδέες για άσκηση πέρα από το γυμναστήριο

Κατηγορία Fitness

Η γυμναστική οφείλει να είναι μέρος της ζωής μας, για πολλούς λόγους. Οσο πιο ενεργός είναι ο άνθρωπος, τόσο καλύτερα μεγαλώνει.

Η συχνή άσκηση, όχι μόνο διατηρεί το σώμα σε φόρμα, αλλά κάνει τα κόκαλα πιο γερά, ενισχύει την διάθεση και τη μνήμη, ενώ περιορίζει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών.

 

Γι' αυτό, λοιπόν, όταν φτάσετε τα 40 μην τα παρατήσετε, αλλά φορέστε τα αθλητικά σας και βγείτε στον δρόμο. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε γυμναστήριο, αν δεν το θέλετε.

 

Για να μείνετε υγιείς και μέσα στην ενέργεια σας έχουμε 4 σούπερ ιδέες για να γυμναστείτε.

 

Ποδήλατο

Μια από τις ιδανικότερες μορφές άσκησης είναι το ποδήλατο. Φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια, πάρτε το ποδήλατο και περιηγηθείτε στους δρόμους της πόλης. Πάρτε για παρέα τον κολλητό, την κολλητή σας ή το έτερόν σας ήμισυ και ξεκινήστε την αερόβια άσκηση.

 

Κολύμπι

Τώρα που η θερμοκρασία έχει πιάσει «κόκκινο», τι καλύτερο από το κολύμπι. Πέρα του ότι δεν λιώνετε από τη ζέστη, γυμνάζετε και όλο το κορμί σας. Μέσα σε περίπου μία ώρα μπορείτε να «κάψετε» 500 θερμίδες και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας.

 

Γιόγκα και πιλάτες

Είναι ήδη γνωστά τα οφέλη και των δύο αυτών μορφών άσκησης. Δυναμώνετε τον κορμό σας, βελτιώνετε την ευλυγισία σας και την κινητικότητά σας. Παράλληλα, ενισχύεται το πνεύμα σας, μειώνεται το στρες και αυξάνετε την ενέργειά σας.

 

Crossfit

Ναι οκ, μπορεί όταν σκέφτεστε το crossfit να έρχονται στο μυαλό σας 25άρηδες με κορμιά «φέτες» και φουλ αντοχή. Ωστόσο, κάνετε λάθος. Αν η άσκηση είναι για εσάς συνήθεια τότε το crossfit είναι ιδανικό, μιας και αυξάνει την αντοχή και ανεβάζει την άσκησή σας σε άλλο επίπεδο.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 158 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα