ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 4:45:42μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
22
Ιουνίου

Η ευεργετική δράση του ποδοσφαίρου για άτομα με υπέρταση και διαβήτη-2

Κατηγορία Fitness

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες ασχολίες "του καναπέ" για τους άντρες, αλλά για όσους ασχολούνται πιο ενεργά με αυτό -έστω και για 1-2 φορές την εβδομάδα- μπορεί να είναι ευεργετικό για πολλές πτυχές της υγείας τους, ιδίως αν πρόκειται για άτομα με υπέρταση ή διαβήτη τύπου 2.

 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης σχετικά με τις θετικές επιπτώσεις που έχει στους άντρες η τακτική άσκηση στο πλαίσιο ενός σύντομου ποδοσφαιρικού αγώνα, όπως αυτοί που είναι σήμερα τόσο διαδεδομένοι στα γήπεδα τύπου "5x5".


Συγκεκριμένα, η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports διαπίστωσε ότι η προπόνηση (σωμτική άσκηση) σε τέτοιου είδους αγώνες ποδοσφαίρου δύο φορές την εβδομάδα για περίοδο 24 εβδομάδων, μειώνει την πίεση στο αίμα και βελτιώνει την την καρδιακή λειτουργία σε άντρες με υπέρταση και σε άντρες με διαβήτη τύπου 2.


Επιπλέον, οι άντρες με διαβήτη τύπου 2 που συμμετείχαν στην έρευνα, έχασαν 12% του σωματικού τους βάρους και μείωσαν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα τους κατά 20% περισσότερο σε σύγκριση με τους άντρες που δεν συμμετείχαν τακτικά σε αγώνες ποδοσφαίρου.


Στην έρευνα συμμετείχαν 21 άντρες με διαβήτη τύπου 2 και 32 άντρες με υπέρταση, ηλικίας από 30 έως 60 ετών.


Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 340 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα