ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:20:11π.μ.
16
Απριλίου

Η αερόβια γυμναστική βοηθά στο άσθμα

Κατηγορία Fitness

Τα άτομα με άσθμα που προσθέτουν την αερόβια άσκηση στη θεραπευτική τους αγωγή μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τα κοινά συμπτώματα της ασθένειας.

Αν και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι ασθενείς με άσθμα μπορούν να επωφεληθούν από την αερόβια άσκηση, τα ευρήματα προσφέρουν νέες ενδείξεις. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει ακόμη και ασθενείς οι οποίοι ήδη ελέγχουν τα συμπτώματα με φάρμακα, όπως είπε ο επικεφαλής συγγραφέας δρ Celso Carvalho, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο. «Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι η αερόβια άσκηση έχει μια αντι-φλεγμονώδη επίδραση στο άσθμα», όπως δήλωσε ο Carvalho μέσω e-mail. Τα ευρήματα δείχνουν πιθανό όφελος της άσκησης καθώς αυξάνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας με φάρμακα, είπε.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπολογίζεται ότι 235 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από άσθμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η ανίατη χρόνια ασθένεια οδηγεί σε ξαφνική δύσπνοια και συριγμό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ασθένειας, οι βρόγχοι διογκώνονται, στενεύοντας έτσι τους αεραγωγούς και περιορίζοντας τη ροή του αέρα μέσα και έξω από τους πνεύμονες.

 

Πολλοί άνθρωποι με άσθμα, σε τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν αντι-φλεγμονώδη φάρμακα για να μειώσουν τη διόγκωση και την παραγωγή της βλέννας στους αεραγωγούς, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο ή ακόμα και την πρόληψη των συμπτωμάτων.

 

 

πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα