ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 7:08:28π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
24
Ιουλίου

Η έντονη άσκηση σύντομης διάρκειας ωφελεί την υγεία

Κατηγορία Fitness

Όσοι χρειάζεται για λόγους υγείας να διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα τους, μπορούν να το πετύχουν με σύντομες, εντατικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Οι ερευνητές αποκαλούν το κόλπο αυτό «exercise snacking» (σε ελεύθερη μετάφραση «σνακ ασκήσεων») και υποστηρίζουν, ότι μια σύντομη έκρηξη έντονης άσκησης είναι πιο αποτελεσματική από ένα μέτριας έντασης, καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης διάρκειας 30 λεπτών ως προς τη μείωση των συγκεντρώσεων γλυκόζης στο αίμα.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στους Los Angeles Times, οι επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία αναφέρουν ότι οι ξαφνικές εκρήξεις έντονης σωματικής δραστηριότητας, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διαδικασία ελέγχου των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και βοηθούν ακόμη στη μείωση άλλων παραγόντων κινδύνου για άλλες χρόνιες ασθένειες.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 257 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα