ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:23:10μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
30
Δεκεμβρίου

Η γυμναστική που «καίει» λίπος και «κόβει» πόντους

Κατηγορία Fitness

Αν θέλετε να χάσετε πόντους και λίπος από την περιφέρεια της κοιλιάς, τότε δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε γυμναστική με βάρη.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η προπόνηση με βάρη είναι πιο αποτελεσματική για τη διατήρηση μιας επίπεδης κοιλιάς, σε σχέση με την αεροβική άσκηση, όπως για παράδειγμα το τρέξιμο ή το στατικό ποδήλατο.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, υγιείς άντρες που ακολούθησαν ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη διάρκειας 20 λεπτών τη μέρα, εμφάνισαν μικρότερη αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς όσο περνούσαν τα χρόνια, σε σχέση με άλλους που αφιέρωσαν το ίδιο διάστημα κάνοντας αεροβικές ασκήσεις.

 

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας έδειξαν, ότι ο συνδυασμός αεροβικών ασκήσεων και προπόνησης με βάρη οδηγεί στα βέλτιστα αποτελέσματα.

 

Σε γενικές γραμμές, οι άντρες που ακολουθούσαν πρόγραμμα γυμναστικής με αεροβικές ασκήσεις πήραν λιγότερο βάρος, συγκριτικά με εκείνους που σήκωναν μόνο βάρη.

 

Ωστόσο, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η μέτρηση του κοιλιακού λίπους είναι ένας καλύτερος τρόπος παρακολούθησης και μέτρησης της υγιούς γήρανσης απ’ ό,τι το σωματικό βάρος.

 

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Dr Rania Mekary, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, δήλωσε σχετικά: «Επειδή η διαδικασία της γήρανσης σχετίζεται με τη σαρκοπενία –την απώλεια μάζας σκελετικών μυών- η στήριξη μόνο στο σωματικό βάρος είναι ανεπαρκής για τη μελέτη της υγιούς γήρανσης. Η μέτρηση της περιφέρειας της μέσης είναι ένας καλύτερος δείκτης υγιούς σύνθεσης του σώματος ανάμεσα στους μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες. Η γυμναστική με αντιστάσεις, ή ιδανικά, ο συνδυασμός της με αεροβικές ασκήσεις θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπους και παράλληλα στην αύξηση ή διατήρηση της μυϊκής μάζας».

 

Οι ερευνητές μελέτησαν τη φυσική κατάσταση, την περιφέρεια μέσης και το σωματικό βάρος 10.500 υγιών Αμερικανών ηλικίας από 40 ετών και άνω και συνέκριναν τις αλλαγές που σημειώθηκαν στο σώμα και τα επίπεδα υγείας τους σε χρονικό διάστημα 12 ετών, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες ασκήσεις είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στην περιφέρεια της μέσης τους.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 281 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα