ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:32:19π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
04
Ιανουαρίου

Η πρωινή γυμναστική κόβει την όρεξη

Κατηγορία Fitness

Αν θέλετε να αδυνατίσετε, βάλτε τη γυμναστική στις πρωινές δραστηριότητές σας, καθώς νέα μελέτη δείχνει ότι έτσι μειώνεται η επιθυμία για φαγητό.


Την μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young (BYU), οι οποίοι χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια για να μετρήσουν τη νευρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο 35 γυναικών, την ώρα που έβλεπαν φωτογραφίες τροφίμων.


Η μέτρηση έγινε δύο συνεχόμενες ημέρες. Την πρώτη μέρα οι γυναίκες είχαν διαθέσει 45 λεπτά το πρωί για να γυμναστούν, ενώ την δεύτερη όχι.


Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, μετά την γυμναστική μειώθηκε η προσοχή των γυναικών στις φωτογραφίες των τροφίμων, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας αυξήθηκε η συνολική φυσική τους δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τον Δείκτη Μάζας Σώματός τους (οι μισές εθελόντριες ήταν παχύσαρκες).


Επιπλέον, την ίδια ημέρα οι εθελόντριες δεν κατανάλωσαν περισσότερο φαγητό για να αντισταθμίσουν όσες θερμίδες είχαν κάψει με τη γυμναστική, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Ιατρική & Επιστήμη στα Αθλήματα & την Άσκηση» (MSSE).


Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να διαπιστώσουν πόσο διαρκεί αυτή η επίδραση της γυμναστικής και αν η μακροχρόνια γυμναστική μπορεί να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των ενηλίκων.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα