×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16
Σεπτεμβρίου

Μάθετε πώς ένα καλό πρωινό βοηθά στην απώλεια βάρους

Κατηγορία Fitness

Το πρωινό μας γεύμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ισορροπημένου προτύπου διατροφής, καθώς ρυθμίζει το αίσθημα της πείνας και παρέχει ενέργεια στον οργανισμό για όλη τη μέρα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, φαίνεται πως άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, τείνουν να έχουν υψηλότερο σωματικό βάρος και μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας.

Αντίθετα η συστηματική κατανάλωση πρωινού μπορεί αποδεδειγμένα να βοηθήσει στην προσπάθεια απώλειας βάρους αλλά και στη διατήρηση της απώλειας. Μάθετε με ποιους τρόπους συμβάλλει το πρωινό στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

 

Έλεγχος του αισθήματος πείνας

 

Η κατανάλωση πρωινού βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης μέχρι την κατανάλωση του επόμενου γεύματος, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του αισθήματος πείνας και αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε «λιγούρες» που συνήθως οδηγούν σε κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ.

 

Υγιεινές διατροφικές επιλογές

 

Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως όσοι καταναλώνουν πρωινό ακολουθούν συνολικά καλύτερης ποιότητας διατροφή, με υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Συνεπώς, η κατανάλωση πρωινού μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λιγότερα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπος, ζάχαρη και συνεπώς θερμίδες.

 

Παρέχει ενέργεια

 

Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να μας προμηθεύσει με την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για το ξεκίνημα της μέρας, μειώνοντας το αίσθημα κόπωσης και νωθρότητας. Έτσι, όπως αναφέρει το neadiatrofis, είναι πιθανότερο να είμαστε πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια της μέρας, αυξάνοντας την ενεργειακή μας δαπάνη. Πράγματι, μελέτες δείχνουν πως τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

 

Συνεπώς, εάν παραλείψουμε το πρωινό γεύμα, είτε λόγω έλλειψης χρόνου ή προκειμένου να «γλιτώσουμε» θερμίδες, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, καθώς στην πραγματικότητα, πέρα από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγχουμε καλύτερα το σωματικό μας βάρος.

 


Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 241 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)