ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:35:03μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
29
Ιουλίου

Μειώστε το αλκοόλ κάνοντας γυμναστική

Κατηγορία Fitness

Η πέραν του μέτρου κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με σημαντικά προβλήματα υγείας. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τριάντα λεπτά γυμναστικής είναι αρκετά για να μειώσουν την επιθυμία για κατανάλωση αλκοόλ και να βελτιώσουν τη ψυχολογική διάθεση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόλις 30 λεπτά άσκησης είναι ικανά να αυξήσουν έως και τρεις φορές παραπάνω τα επίπεδα της β- ενδορφίνης, ουσίας που αποτελεί μέρος του ενδογενούς οπιούχου συστήματος του οργανισμού στο ανθρώπινο σώμα.

 

Παράλληλα υπήρξε μείωση στην επιθυμία για λήψη αλκοόλ κατά περίπου 20%, ενώ έτειναν να επηρεαστούν τα ευχάριστα συναισθήματα βελτιώνοντας τη διάθεση και να μειωθούν σημαντικά τα δυσάρεστα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η επίδραση της άσκησης σε αλκοολικά άτομα είναι τέτοια που να εκκρίνονται ενδογενή οπιούχα, όπως η β-ενδορφίνη, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

 

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η β-ενδορφίνη είναι η ουσία που συνδέεται με την ευχαρίστηση και ότι τα επίπεδα της είναι χαμηλά στα άτομα με αλκοολισμό, η άσκηση θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα μέσο βελτίωσης του αισθήματος της ευχαρίστησης, το οποίο συνήθως επιζητά το άτομο διαμέσου του οινοπνεύματος.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα